- Home
- Externe
- (13.11.2020, 16:49)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, propune o taxă de 5% pentru angajaţii care vor lucra de acasă după sfârşitul pandemiei
- Deutsche Bank vrea impunerea unei taxe de 5% în sprijinul angajaţilor cu salarii mici
- Luke Templeman, strateg în cadrul băncii, spune că angajaţii care lucrează în regim remote tind să aibă venituri peste medie
Urmărește
720 afișări
Un echipă de cercetare din cadrul Deutsche Bank spune că angajaţii ar trebui să plătească o taxă de 5% pentru „privilegiul” de a lucra de acasă după ce va lua sfârşit pandemia de coronavirus, în condiţiile în care veniturile strânse datorită iniţiativei ar fi folosite pentru a-i ajuta pe angajaţii cu salarii mici, notează CNBC.
Luke Templeman, strateg în cadrul celei mai mari bănci din Germania, consideră că angajaţii care lucrează în regim remote tind să aibă venituri peste medie şi, bazându-se pe media salarială a persoanelor care lucrează de acasă, a calculat că taxa ar putea veni atât în beneficiul companiilor cât şi al angajaţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
„Aveam nevoie de mult timp de o astfel de taxă pentru angajaţii remote, iar coronavirusul a făcut tot mai evident acest fapt. Lucratul de acasă va deveni noul normal după încheierea pandemiei”, spune strategul. De exemplu, dacă luăm în calcul un salariu de 55.000 din SUA, taxa de 5% s-ar traduce prin 10 dolari pe zi, sumă plătită zilnic de angajat pe transport, mâncare şi îngrijirea hainelor.
Templeman estimează că măsura ar strânge anual 48 de miliarde de dolari în Statele Unite, aproape 7 miliarde de lire în Marea Britanie şi circa 16 miliarde de euro în Germania. De asemenea, strategul spune că taxa s-ar aplica doar în situaţia în care guvernele şi-ar retrage recomandările privind munca de acasă şi nu s-ar aplica liber-profesioniştilor şi angajaţilor cu venituri mici.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe