Dezastrul din Marea Negră. Decese ale delfinilor şi păsărilor de mare. Ruşii au scos 86 000 de tone de nisip şi pământ contaminat după scurgeri de petrol

Echipele de interveţie ruse au îndepărtat peste 86 000 de tone de nisip şi pământ contaminat de o parte şi de alta a strâmtorii Kerch în urma unei scurgeri de petrol în Marea Neagră luna trecută, a anunţat sâmbătă Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă. Grupurile de protecţie a mediului au raportat decese ale delfinilor şi păsărilor de mare.

Urmărește
45855 afișări
Imaginea articolului Dezastrul din Marea Negră. Decese ale delfinilor şi păsărilor de mare. Ruşii au scos  86 000 de tone de nisip şi pământ contaminat după scurgeri de petrol

Dezastrul din Marea Negră. Decese ale delfinilor şi păsărilor de mare. Ruşii au scos 86 000 de tone de nisip şi pământ contaminat după scurgeri de petrol

Petrolul s-a scurs din două petroliere învechite care au fost lovite de o furtună pe 15 decembrie. Unul s-a scufundat, iar celălalt a eşuat
 
Mai mult de 10 000 de persoane au lucrat pentru a îndepărta motorina vâscoasă şi urât mirositoare de pe plajele nisipoase din Anapa şi din împrejurimi, o staţiune de vară populară, relatează Reuters.
 
Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că solul contaminat cu petrol a fost colectat în regiunea mai largă Kuban din Rusia şi în Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Kiev în 2014.
 
Ministerul a publicat imagini video care arată zeci de lucrători în costume de protecţie încărcând containere de pământ şi nisip contaminat.
 
Ministerul Transporturilor din Rusia a declarat în această săptămână că experţii au stabilit că aproximativ 2 400 de tone de produse petroliere s-au deversat în mare.
 
Deversarea a implicat păcură grea de clasa M100 care se solidifică la o temperatură de 25 de grade Celsius şi, spre deosebire de alte produse petroliere, nu pluteşte la suprafaţă, ci se scufundă la fund sau rămâne suspendată în coloana de apă.
 
Nu există riscul ca o poluare semnificativă cu petrol să ajungă în partea de vest a Mării Negre ( zona României) şi să pună în pericol apele teritoriale româneşti, a anunţat recent Ministerul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici