- Home
- Externe
- (19.07.2021, 17:13)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dezastrul din vestul Germaniei: zeci de morţi, mii de familii fără apă potabilă, electricitate şi gaze, după inundaţii
- Locuitorii din oraşele şi satele devastate de evenimentele meteorologice extreme de săptămâna trecută din vestul Germaniei se tem că ar putea rămâne fără acces la energie electrică şi apă potabilă luni de zile, în timp ce ţara începe să dezbată dacă un sistem de avertizare timpurie mai eficient ar fi putut salva vieţile celor 163 de persoane care au murit în urma inundaţiilor.
- În regiunea Ahrweiler, la marginea munţilor Eifel, aproximativ 30.000 de oameni nu mai au energie electrică, apă potabilă şi gaze, după ce inundaţiile provocate de averse record au devastat miercurea trecută zona, distrugând sistemele de canalizare, conducta majoră de gaz şi întrerupând curentul electric.
Urmărește
8098 afișări
Zeci de mii de oameni au rămas fără apă potabilă, electricitate şi gaze, după inundaţiile din Germania
„Se pare că infrastructura este distrusă atât de rău încât unele locuri nu vor avea apă potabilă timp de săptămâni sau luni”, a declarat primarul oraşului Altenahr din districtul Ahrweiler, Cornelia Weigand.
„Este clar că comunitatea noastră va ajunge să arate foarte diferit, deoarece acele clădiri care au definit zona timp de mai mult de 50, 100 sau 150 de ani vor trebui demolate", a spus Weigand.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Crucea Roşie a Germaniei a transportat în regiune două rezervoare de apă potabilă de 7.000 litri şi patru de 3.800 litri.
Furnizorul de gaze din Koblenz, EVM, a declarat că nu se ştie exact câte gospodării din Ahrweiler au rămas fără gaz, cercetările sunt în desfăşurare, dar daunele aduse sistemului său de alimentare au fost „dramatice”, potrivit The Guardian.
Prof. Hannah Cloke, hidrolog la Universitatea din Reading, care a înfiinţat şi consiliază EFAS, a declarat că numărul morţilor a fost „un eşec monumental al sistemului”.
Ministrul de interne al statului vestic Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a recunoscut că sistemul de avertizare timpurie nu a funcţionat atât de eficient pe cât ar fi putut, dar a spus că nu vede „probleme fundamentale” cu sistemul.
Şeful biroului federal de protecţie civilă şi asistenţă în caz de dezastru din Germania a părut să dea vina pe autorităţile locale. „Infrastructura de avertizare nu a fost problema noastră, ci întrebarea cât de sensibile sunt autorităţile publice şi populaţia în răspunsul lor”, a declarat preşedintele agenţiei, Armin Schuster.
Schuster a declarat că avertismentele digitale, de exemplu prin mesaje text şi e-mailuri automatizate, nu ajung întotdeauna la toţi cei cu risc. În schimb, el a cerut un program de investiţii pentru creşterea numărului de sirene de avertizare a inundaţiilor în zonele care ar putea fi vizate de mai multe inundaţii în următorii ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: VIDEO Bilanţul inundaţiilor din Germania e în creştere. Cele mai afectate zone, după ce apele au măturat vestul ţării
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe