Dezastrul din vestul Germaniei: zeci de morţi, mii de familii fără apă potabilă, electricitate şi gaze, după inundaţii

  • Locuitorii din oraşele şi satele devastate de evenimentele meteorologice extreme de săptămâna trecută din vestul Germaniei se tem că ar putea rămâne fără acces la energie electrică şi apă potabilă luni de zile, în timp ce ţara începe să dezbată dacă un sistem de avertizare timpurie mai eficient ar fi putut salva vieţile celor 163 de persoane care au murit în urma inundaţiilor.
  • În regiunea Ahrweiler, la marginea munţilor Eifel, aproximativ 30.000 de oameni nu mai au energie electrică, apă potabilă şi gaze, după ce inundaţiile provocate de averse record au devastat miercurea trecută zona, distrugând sistemele de canalizare, conducta majoră de gaz şi întrerupând curentul electric.
Urmărește
8100 afișări
Imaginea articolului Dezastrul din vestul Germaniei: zeci de morţi, mii de familii fără apă potabilă, electricitate şi gaze, după inundaţii

Zeci de mii de oameni au rămas fără apă potabilă, electricitate şi gaze, după inundaţiile din Germania

„Se pare că infrastructura este distrusă atât de rău încât unele locuri nu vor avea apă potabilă timp de săptămâni sau luni”, a declarat primarul oraşului Altenahr din districtul Ahrweiler, Cornelia Weigand.

„Este clar că comunitatea noastră va ajunge să arate foarte diferit, deoarece acele clădiri care au definit zona timp de mai mult de 50, 100 sau 150 de ani vor trebui demolate", a spus Weigand.

Crucea Roşie a Germaniei a transportat în regiune două rezervoare de apă potabilă de 7.000 litri şi patru de 3.800 litri.

Furnizorul de gaze din Koblenz, EVM, a declarat că nu se ştie exact câte gospodării din Ahrweiler au rămas fără gaz, cercetările sunt în desfăşurare, dar daunele aduse sistemului său de alimentare au fost „dramatice”, potrivit The Guardian.

Prof. Hannah Cloke, hidrolog la Universitatea din Reading, care a înfiinţat şi consiliază EFAS, a declarat că numărul morţilor a fost „un eşec monumental al sistemului”.

Ministrul de interne al statului vestic Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a recunoscut că sistemul de avertizare timpurie nu a funcţionat atât de eficient pe cât ar fi putut, dar a spus că nu vede „probleme fundamentale” cu sistemul.

Şeful biroului federal de protecţie civilă şi asistenţă în caz de dezastru din Germania a părut să dea vina pe autorităţile locale. „Infrastructura de avertizare nu a fost problema noastră, ci întrebarea cât de sensibile sunt autorităţile publice şi populaţia în răspunsul lor”, a declarat preşedintele agenţiei, Armin Schuster.
 
Schuster a declarat că avertismentele digitale, de exemplu prin mesaje text şi e-mailuri automatizate, nu ajung întotdeauna la toţi cei cu risc. În schimb, el a cerut un program de investiţii pentru creşterea numărului de sirene de avertizare a inundaţiilor în zonele care ar putea fi vizate de mai multe inundaţii în următorii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici