Dezbatere Trump-Harris: planurile economice prezentate de candidaţi

16 laureaţi ai Premiului Nobel spun că planul lui Trump ar creşte inflaţia şi ar duce SUA în recesiune, spune Kamala Harris. De cealaltă parte, Trump spune: „Avem o inflaţie cum foarte puţini oameni au mai văzut vreodată. Probabil cea mai gravă din istoria naţiunii noastre”.

Urmărește
151 afișări
Imaginea articolului Dezbatere Trump-Harris: planurile economice prezentate de candidaţi

Dezbatere Trump-Harris: planurile economice prezentate de candidaţi

Harris descrie ce au spus laureaţii premiului Nobel despre inflaţie în timpul preşedinţiei Trump: „Există, pe bună dreptate, o îngrijorare că Donald Trump va reaprinde această inflaţie”. Dar în timp ce grupul descrie agenda lui Harris ca fiind „net superioară” celei a lui Trump, scrisoarea lor nu prezice în mod specific o recesiune până la mijlocul anului 2025. Mai degrabă, grupul a scris: „Credem că un al doilea mandat Trump ar avea un impact negativ asupra poziţiei economice a SUA în lume şi un efect destabilizator asupra economiei interne a SUA”.

Cei 16 economişti sunt George Akerlof, Angus Deaton, Claudia Goldin, Oliver Hart, Eric S. Maskin, Daniel L. McFadden, Paul R. Milgrom, Roger B. Myerson, Edmund S. Phelps, Paul M. Romer, Alvin E. Roth, William F. Sharp, Robert J. Shiller, Christopher A. Sims, Joseph Stiglitz şi Robert B. Wilson.

De cealaltă parte, Trump spune: „Avem o inflaţie cum foarte puţini oameni au mai văzut vreodată. Probabil cea mai gravă din istoria naţiunii noastre”.

Trump a susţinut că 80, 85 sau chiar 90% dintre americani spun că economia a fost mai bună sub conducerea sa.

Deşi oamenii au o părere bună despre economie sub Trump, procentul nu este nici pe departe atât de mare. Potrivit unui sondaj YouGov/CBS News din martie, 65% dintre americani au considerat că economia a fost bună sub Trump, în timp ce 28% au considerat că a fost rea.

Kamala Harris şi Donald Trump au participat marţi seara la dezbaterea găzduită de ABC News. Este prima dezbatere între Harris şi Trump. Joe Biden şi Trump s-au confruntat în iunie, dar preşedintele în funcţie a avut o prestaţie atât de slabă, încât a provocat o prăbuşire a numărului de susţinători şi a fost nevoit să se retragă din cursă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dezbatere,
trump,
harris

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici