Dezbatere Trump-Harris: tema avortului. Iată ce au declarat cei doi candidaţi

Trump a fost întrebat despre poziţiile sale schimbătoare în ceea ce priveşte problemele legate de avort, în special despre răsturnarea sa de situaţie în ceea ce priveşte sprijinul pentru măsura electorală privind dreptul la avort din Florida.

Urmărește
815 afișări
Imaginea articolului Dezbatere Trump-Harris: tema avortului. Iată ce au declarat cei doi candidaţi

Dezbatere Trump-Harris: tema avortului. Iată ce au declarat cei doi candidaţi

Donald Trump i-a atacat pe democraţi îm răspunsul său pentru că sunt „prea liberali” în ceea ce priveşte accesul la avort şi afirmând în mod fals că aceştia susţin avorturile „în luna a noua”.

„Cu alte cuvinte, vom executa copilul”, a afirmat el.

Acest lucru este fals. Nu există niciun stat care să permită uciderea unui copil după naştere. Infanticidul este ilegal în toate cele 50 de state.

„Nu există niciun stat în această ţară în care este legal să ucizi un copil după ce s-a născut”, a răspuns moderatoarea ABC News, Linsey Davis.

Trump a refuzat să spună dacă ar pune veto unei legi naţionale privind avortul dacă ar fi adusă pe biroul său.

Fostul preşedinte a susţinut că nu ar fi nevoit să o facă.

„Nu există niciun motiv pentru a semna o interdicţie pentru că am obţinut ceea ce toată lumea şi-a dorit”, a spus el.

Trump a declarat că nu are „niciun regret” în ceea ce priveşte alegerea judecătorilor Curţii Supreme care au anulat dreptul constituţional la avort. Dar, de asemenea, el a promis în mod repetat că, dacă va fi ales, nu va promulga o lege federală de interzicere a avortului şi va lăsa această problemă la latitudinea statelor.

O întrebare deschisă în acest an a fost dacă va aplica Legea Comstock, o lege din 1873 care interzice trimiterea prin poştă a materialelor utilizate în avorturi. Printre altele, legea ar face ilegală expedierea medicamentului mifepristone, care este utilizat pentru întreruperea sarcinii la începutul sarcinii. Administraţia Biden a declarat că legea nu poate fi pusă în aplicare deoarece medicamentul are alte utilizări medicale decât avortul şi ar fi imposibil să se ştie cum este utilizat medicamentul. Vicepreşedintele lui Trump, JD Vance, şi alţi conservatori au solicitat aplicarea legii.

Într-un interviu acordat CBS News în luna august, Trump a declarat că, deşi „vom discuta detaliile”, el nu va pune în aplicare Legea Comstock.

„Vă promit că, atunci când Congresul va adopta un proiect de lege care să repună în vigoare protecţiile din Roe v Wade, în calitate de preşedinte al Statelor Unite, îl voi promulga cu mândrie”, a declarat Harris.

Harris a lansat un atac virulent asupra limitelor avortului, vorbind cu pasiune despre femeile cărora li se refuză asistenţa medicală de urgenţă şi despre victimele incestului care nu pot întrerupe sarcina din cauza interdicţiilor la nivel de stat care au proliferat de când Curtea Supremă a SUA a eliminat un drept la nivel naţional în 2022. Trei persoane numite de Trump au fost majoritare în această hotărâre.

Ea a afirmat, de asemenea, că Trump ar susţine o interdicţie naţională, o afirmaţie pe care Trump a numit-o minciună.

Trump, care s-a confruntat uneori cu probleme de comunicare cu privire la avort, a afirmat în mod fals că Harris şi democraţii susţin infanticidul, care - după cum a remarcat moderatoarea Linsey Davis - este ilegal în fiecare stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avort,
harris,
trump

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici