- Home
- Externe
- WASHINGTON, (15.10.2016, 14:46)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dezvăluire WikiLeaks. În corespondenţa sa, Clinton afirmă idei opuse celor exprimate în public: Criza siriană este favorabilă Israelului
Hillary Clinton a afirmat, conform unor documente obţinute de WikiLeaks, că cel mai bun mod de a proteja Israelul de Iran ar fi înlăturarea regimului de la Damasc, susţinut de Teheran, a avertizat China cu sisteme antirachetă şi a exprimat, în discursuri private, idei opuse celor din campanie.
Urmărește
22107 afișări
Dezvăluire WikiLeaks. În corespondenţa sa, Clinton afirmă idei opuse celor exprimate în public: Criza siriană este favorabilă Israelului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
Potrivit unor documente dezvăluite de site-ul WikiLeaks şi citate de Institutul canadian Global Research şi de NewObserveronline.com, într-un email datat 31 decembre 2012, pe tema negocierilor marilor puteri cu Iranul, Hillary Clinton afirma: "Cel mai bun mod de a ajuta Israelul să scape de riscul capabilităţilor nucleare iraniene este să ajutăm poporul din Siria să înlăture de la putere Administraţia Bashar al-Assad. (...) Relaţia strategică dintre Iran şi regimul Bashar al-Assad permite Iranului să submineze securitatea Israelului, nu printr-un atac direct, care nu s-a produs deloc în cele trei decenii de ostilităţi dintre Iran şi Israel, ci prin intermediarii din Liban, precum mişcarea Hezbollah, susţinuţi, înarmaţi şi antrenaţi de Iran cu ajutorul Siriei".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Existenţa informaţiei pare să fi fost confirmată de către Departamentul de Stat american, care, în urma dezvăluirilor WikiLeaks, a declasificat documentul F-2014-20439, nr. C05794498.
Un alt email atribuit fostului secretar de Stat Hillary Clinton relevă că motivul intervenţiei militare occidentale pentru înlăturarea regimului libian condus de Muammar Kadhafi ar fi fost blocarea planurilor acestuia de a oferi fonduri pentru a crea organizaţii financiare independente în cadrul Uniunii Africane, informează Institutul canadian Global Research.
În ultimele luni, site-ul WikiLeaks a dezvăluit zeci de mii de emailuri ale echipei democrate de campanie electorală. Echipa lui Hillary Clinton a acuzat că emailurile obţinute de WikiLeaks sunt parte a unei campanii a Rusiei de a influenţa campania electorală prezidenţială din Statele Unite.
Conform altui email, Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţie, a afirmat într-un discurs privat că Statele Unite ar putea "înconjura China cu sisteme antirachetă" în cazul în care Beijingul nu va forţa Coreea de Nord să abandoneze programul nuclear, informează site-ul agenţiei Associated Press. În cazul în care Coreea de Nord reuşeşte să obţină tehnologie balistică şi nucleară, "ar putea ameninţa nu doar aliaţii americani din Pacific, ci şi, teoretic, Arhipelagul Hawaii şi Coasta de vest a SUA", a declarat Hillary Clinton într-un discurs privat rostit în anul 2013, potrivit site-ului WikiLeaks. "Vom înconjura China cu sisteme antirachetă. Vom intensifica prezenţa navală în zonă. Aşa că transmitem Chinei să fie realistă. Fie controlează Coreea de Nord, fie noi ne vom apăra", a subliniat Clinton. China a criticat dur recenta decizie a Statelor Unite de a instala un sistem antirachetă în Coreea de Sud.
Un email obţinut de WikiLeaks şi citat de BBC surprinde un schimb de mesaje între Jennifer Palmieri, actualul director de comunicare al echipei lui Clinton, şi analistul liberal John Halpin, care ironizau faptul că magnatul media Rupert Murdoch îşi creşte copiii în conformitate cu doctrina religioasă romano-catolică.
Potrivit Huffington Post şi BBC, discursurile private rostite de Hillary Clinton în mediile corporatiste pledează pentru programe de austeritate şi pentru tipuri de activităţi comerciale care sunt în contradicţie cu ideile expuse în campania electorală prezidenţială.
Discursurile private reprezintă o sursă importantă de venit pentru Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Hillary Clinton a refuzat să publice stenogramele discursurilor rostite la companii precum Goldman Sachs, Morgan Stanley şi General Electric. Însă unele discursuri rostite de politicianul democrat în medii corporatiste au fost dezvăluite de site-ul WikiLeaks.
Într-un discurs plătit susţinut la Morgan Stanley în aprilie 2013, Hillary Clinton lăuda platforma de austeritate propusă de fostul senator republican Alan Simpson şi de Erskine Bowles, directorul companiei care a organizat evenimentul. "Simpson şi Bowles au propus cadrul adecvat. Trebuie să limităm cheltuielile, trebuie să avem venituri adecvate, trebuie să stimulăm creşterea economică", afirma Hillary Clinton în discursul pentru care a primit 225.000 de dolari.
Planul Simpson-Bowles prevedea reducerea indemnizaţiilor sociale, o temă care nu apare prea des în programul Partidului Democrat din SUA, o formaţiune de centru-stânga. Însă, în campania electorală, Hillary Clinton şi-a schimbat abordarea, denunţând austeritatea şi angajându-se să nu diminueze indemnizaţiile sociale. În plus, candidatul democrat pledează pentru creşterea investiţiilor bugetare în sensul dezvoltării infrastructurii.
Echipa de campanie democrată nu a confirmat autenticitatea emailurilor, avertizând că unele mesaje au fost falsificate, în cadrul unei presupuse campanii de Moscovei de a influenţa campania din SUA în favoarea controversatului candidat republican, Donald Trump.
Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative.
În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, se confruntă cu republicanul Donald Trump. "Avem motive să credem, date fiind scopul şi sensibilităţile acestor eforturi, că aceste activităţi puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia", a transmis Administraţia SUA. Comunicatul Departamentului pentru Securitatea Internă şi al Biroului directorului serviciilor de informaţii atribuie atacurile serverelor unor companii ruse. "Aceste furturi de informaţii şi dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerinţe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activităţi Administraţiei Rusiei", precizează comunicatul.
Preşedinţia Rusiei a calificat drept "absurde" acuzaţiile Statelor Unite. "Nu există nicio dovadă pentru aceste acuzaţii grave. Sunt acuzaţii fabricate de cei care execută acum ordinele politice de la Washington, continuând să alimenteze isteria rusă fără precedent", a precizat Riabkov. Moscova a reiterat disponibilitatea de a coopera cu Washingtonul pentru combaterea infracţionalităţii cibernetice.
Citeşte şi: Erdogan spune despre Hillary Clinton că este o "începătoare" după ce aceasta a propus înarmarea kurzilor sirieni
Citeşte şi: Wikileaks: Hillary Clinton suspectează Arabia Saudită şi Qatarul de finanţare a reţelei teroriste Stat Islamic
Citeşte şi: Hackerul "Guccifer", cel care a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail, a fost adus marţi din SUA în România
Citeşte şi: Emailuri ale lui John Podesta, preşedintele de campanie al lui Hillary Clinton, relevate de Wikileaks
Citeşte şi: Donald Trump a ameninţat-o pe Hillary Clinton că va ajunge la închisoare dacă el câştigă alegerile
Citeşte şi: Hillary Clinton câştigă cea de-a doua dezbatere în alegerile electorale, potrivit sondajelor - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe