Diminuare cu 70 la sută a livrărilor de gaze către Bulgaria, în urma exploziei din Transnistria

Livrările de gaze către Bulgaria s-au diminuat cu 70 la sută miercuri după-amiază, în urma exploziei la o conductă din Republica Moldova care transportă gaze naturale ruseşti, a anunţat compania Bulgartransgaz, citată de AFP.

Urmărește
6 afișări

"Gazoductele bulgare primesc cu aproximativ 70 la sută mai puţine gaze decât normalul. Totuşi, consumatorii nu vor suporta restricţii", a declarat Anghel Semerjev, directorul societăţii.

El este de părere că pagubele produse de explozie, care a avut loc miercuri dimineaţa, ar putea fi reparate în trei zile, subliniind că Bulgaria ar putea acoperi nevoile sale pe timpul acestei perioade cu gaze din stoc.

În ceea ce priveşte aprovizionarea sa cu gaze ruseşti, care deţin o pondere de 92 la sută din consumul interne, Bulgaria depinde integral de gazoductul care tranzitează Republica Moldova.

Din lipsă de furnizori şi trasee alternative, Bulgaria a fost una dintre cele mai afectate ţări din Europa de criza gazului rus din ianuarie, când au fost impuse restricţii de consum atât pentru companii, cât şi pentru consumatorii casnici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici