„Guvernul dictatorial foloseşte violenţa pentru a dispersa mişcarea populară”, a declarat Tattep Ruangprapaikitseree, unul dintre liderii protestelor.
Regele nu a făcut niciun comentariu direct cu privire la proteste, dar în comentariile difuzate la televiziunea de stat, el a spus că Thailanda „are nevoie de oameni care iubesc ţara şi iubesc monarhia”.
Până acum, poliţia nu a folosit forţă pentru a suprima protestele paşnice care au atras zeci de mii de oameni, deşi peste 40 de manifestanţi – inclusiv mai mulţi lideri – au fost arestaţi în ultima săptămână.
Guvernul a interzis joi adunările politice de peste cinci persoane.
Jurnaliştii de la Reuters au spus că apa folosită asupra protestatarilor conţinea substanţe chimice care o fac înţepătoare. Organizatorii au spus protestatarilor să se disperseze la mai mult de trei ore după ce s-au adunat.
„Nu mi-e frică pentru mine. Mă tem mai mult pentru viitorul ţării ”, a declarat pentru Reuters un protestatar de 31 de ani, care nu a vrut să-şi dea numele complet.
Prayuth a preluat puterea ca şef al armatei într-o lovitură de stat din 2014. Criticii spun că anul trecut a organizat alegeri generale trucate pentru a păstra puterea.
El spune că alegerile au fost corecte.
Protestatarii doresc o nouă constituţie, care să o înlocuiască pe cea realizată sub sub stăpânire militară.
„Nu renunţ”, a declarat Prayuth reporterilor după o şedinţă de cabinet de urgenţă, adăugând că măsurile de urgenţă vor fi în vigoare pentru 30 de zile.