Diplomat nord-coreean: Phenianul vrea să reia negocierile nucleare cu SUA dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă

  • Coreea de Nord doreşte să redeschidă negocierile nucleare cu SUA dacă Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale şi lucrează la elaborarea unei noi strategii de negociere.
  • Anunţul a fost făcut în exclusivitate pentru Reuters de Ri Il Gyu, un diplomat nord-coreean de rang înalt care a dezertat recent în Coreea de Sud.
Urmărește
544 afișări
Imaginea articolului Diplomat nord-coreean: Phenianul vrea să reia negocierile nucleare cu SUA dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă

Diplomat nord-coreean: Phenianul vrea să reia negocierile nucleare cu SUA dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă

Evadarea lui Ri Il Gyu din Cuba a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume luna trecută şi a fost cel mai înalt diplomat nord-coreean care a dezertat în Sud din 2016, scrie Reuters.

În primul său interviu cu presa internaţională, Ri a declarat că Phenianul a stabilit Rusia, SUA şi Japonia ca fiind priorităţi ale politicii sale externe pentru acest an şi mai departe.

În timp ce îşi consolidează relaţiile cu Rusia, Coreea de Nord doreşte să redeschidă negocierile nucleare cu SUA în cazul în care Trump câştigă un nou mandat la Casa Albă, a declarat Ri.

Diplomaţii din Phenian au elaborat o strategie pentru acest scenariu, cu scopul de a ridica sancţiunile privind programele sale de înarmare, de a elimina desemnarea sa ca stat sponsor al terorismului şi de a obţine ajutor economic, a completat Ri Il Gyu.

Prin strângerea legăturilor cu Rusia, Coreea de Nord a primit ajutor în ceea ce priveşte tehnologia rachetelor şi economia sa. Cu toate acestea, un beneficiu mai mare ar putea fi blocarea sancţiunilor suplimentare şi subminarea celor existente, a declarat Ri, adăugând că ar creşte puterea de negociere a Phenianului faţă de Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici