Directorul CIA a discutat problema Iranului cu liderii israelieni

Directorul CIA, Leon Panetta, a avut de curând discuţii secrete pe tema Iranului cu principalii lideri israelieni, care au dat asigurări că statul evreu nu va lansa un atac-surpriză împotriva Iranului, anunţă postul public de radio din Israel.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA a discutat problema Iranului cu liderii israelieni

Directorul CIA, Leon Panetta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizita a avut loc în urmă cu două săptămâni, iar Leon Panetta s-a întâlnit cu premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, cu ministrul Apărării, Ehud Barak, şi cu alţi oficiali israelieni de rang înalt.

Discuţiile s-au referit la programul nuclear al Iranului, ţară suspectată că încearcă să se doteze cu arme atomice.

Oficialii israelieni au dat asigurări că "Israelul nu intenţionează să ia Statele Unite prin surprindere printr-un atac împotriva Iranului".

Israelienii sunt preocupaţi de deschiderea diplomatică a Statelor Unite faţă de Iran şi doresc ca dialogul comunităţii internaţionale cu Teheranul să fie limitat în timp, după care să se treacă la "măsuri practice", conform ministrului israelian de Externe, Avigdor Lieberman.

Israelul a anunţat că nu renunţă la opţiunea militară faţă de programul nuclear iranian, Netanyahu afirmând că Iranul reprezintă o ameninţare "existenţială" pentru statul evreu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici