- Home
- Externe
- WASHINGTON, (08.09.2017, 02:09)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul FBI nu a detectat nicio dovadă a interferenţei Casei Albe în ancheta privind alegerile prezidenţiale din 2016 şi Rusia
Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat, joi, că nu a "detectat niciun semn de interferenţă" din partea Casei Albe în investigaţia privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
220 afișări
Directorul FBI nu a detectat nicio dovadă a interferenţei Casei Albe în ancheta privind alegerile prezidenţiale din 2016 şi Rusia
Vorbind public pentru prima dată de când a fost confirmat ca şef al Biroului Federal de Investigaţii, Wray şi-a exprimat încrederea în Robert Mueller, procurorul special care investighează dacă echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump a conspirat cu Rusia în timpul alegerilor.
"Pot spune cu foarte mare încredere că nu am detectat niciun semn de interferenţă cu ancheta. Am un respect enorm pentru Mueller, cel care conduce ancheta, dar FBI-ul asistă prin implicarea agenţilor şi prin acordarea altui tip de sprijin investigaţiei", a spus Wray.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Directorul FBI a reiterat încrederea într-un raport întocmit în luna ianuarie de către agenţiile americane de informaţii, potrivit căruia Rusia a interferat în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi a încercat să încline balanţa voturilor în favoarea lui Donald Trump. Acest raport a fost respins cu vehemenţă de către Casa Albă.
În primăvara acestui an, James Comey a fost destituit din funcţia de director al FBI, pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton. Demiterea sa a avut loc în contextul în care demarase o investigaţie privind contactele între apropiaţi ai lui Donald Trump şi oficiali ruşi.
Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Procurorul special Robert Mueller, coordonează investigaţiile.
La 11 iulie, Donald Trump jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA Donald Trump, a publicat email-uri prin care confirmă că a discutat, în campania electorală pentru prezidenţiale, cu un avocat rus care susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton.
Citeşte şi: Viktor Orban, către Jean-Claude Juncker: Ungaria nu este şi nu vrea să devină o ţară de imigranţi
Citeşte şi: Curtea Constituţională a Spaniei a blocat planurile pentru referendumul de independenţă a Cataloniei
Citeşte şi: German Marshall Fund: Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puţin 27 de state, utilizând atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe