- Home
- Externe
- BERLIN, (12.05.2014, 12:27)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul FMI: Criza din Ucraina ar putea avea "consecinţe economice grave"
Criza din Ucraina ar putea avea "consecinţe economice grave", a avertizat directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, într-un interviu publicat luni de cotidianul german Handelsblatt.
Urmărește
927 afișări
Christine Lagarde (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Criza din Ucraina reprezintă un pericol care poate fi încă dificil de măsurat, iar riscul extinderii la alte ţări nu este deloc predictibil. Totuşi, poate avea consecinţe economice serioase", a spus Lagarde în interviul pentru Handelsblatt.
Directorul FMI se va întâlni marţi, la Berlin, cu cancelarul german, Angela Merkel, şi şefii altor patru organizaţii internaţionale, OCDE, Banca Mondială, Organizaţia Mondială a Comerţului, şi Biorul Internaţional al Muncii, pentru a discuta situaţia economiei internaţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
"Criza geopolitică din Ucraina are efecte asupra comerţului internaţional şi investiţiilor străine directe. Are implicaţii asupra fluxurilor de capital la nivel internaţional şi aprovizionării cu energie a Uniunii Europene, Ucraina fiind un stat de tranzit", a adăugat Lagarde.
Programul de împrumut de 17 miliarde de dolari (12,3 miliarde de euro) convenit de FMI cu Ucraina nu va fi suficient, iar ţara are nevoie de sprijin financiar bilateral din partea altor state, precum şi din partea organizaţiilor financiare internaţionale, a declarat directorul FMI.
"Nu putem pur şi simplu spune că situaţia este prea complicată pentru a putea da bani acum", a spus Lagarde.
Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au anunţat o victorie de proporţii la un referendum organizat duminică în privinţa secesiunii a două regiuni ucrainene. Referendumul a fost catalogat drept o "farsă" de către guvernul de la Kiev, Statele Unite şi UE.
Autorităţile ucrainene şi statele occidentale sunt îngrijorate că referendumul din estul Ucrainei este o repetare a scenariului din Crimeea, regiune care a fost anexată în luna martie de Rusia în urma unei consultări publice similare.
Intervenţia Rusiei în criza din Ucraina a declanşat cea mai gravă criză dintre Rusia şi Occident de la înceheierea Războiului Rece.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: SITUAŢIA ÎN UCRAINA: Numeroase explozii la Slaviansk, după referendumul asupra independenţei
Citește și: UE nu recunoaşte "referendumurile" din Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe