"Numărul morţilor a atins 50 după descoperirea a noi cadavre", a declarat un oficial din cadrul centrului de criză al Ministerului Sănătăţii, Rustam Pakaya.
Numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce căutările avansează, în timp ce 500 de case au fost inundate parţial sau total, în zonele rezidenţiale Cireundeu şi Tangerang, în sudul capitalei.
"Barajul a cedat la ora (locală) 02.00 (joi, 21.00 ora României). Plouase mult şi rafalele puternice de vânt au dezrădăcinat copacii", a explicat un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, Danang Susanto.
Apa mlăştinoasă a urcat brusc la 1,5-2 metri în zonele rezidenţiale Cirendeu şi Tangerang, foarte populate şi formate în special din case mici şi puţin solide, potrivit declaraţiilor locuitorilor. Majoritatea au fost surprinşi în somn de această situaţie.
"Era ca şi cum te-ai fi aflat în centrul unui tsunami. Oamenii strigau «urcă apa» şi câinele nostru lătra", a declarat un locuitor, Minu, pentru site-ul de ştiri Detikcom.
"Casa mea a fost devastată. Doi vecini fac parte dintre victime. Un asemenea dezastru nu s-a mai întâmplat înainte", a adăugat Mabruri, un alt locuitor al cartierului cel mai grav afectat.
Locuitorii, dintre care unii şi-au găsit refugiu pe acoperişurile caselor, au fost evacuaţi către o universitate din apropiere.
Inundaţiile şi alunecările de teren nu sunt rare în Indonezia în timpul sezonului ploios, care corespunde iernii în emisfera nordică.