DISPARIŢIA zborului MH370: Justiţia franceză insistă asupra "imperativului transparenţei" faţă de familiile victimelor

Judecătorii de instrucţie au insistat luni asupra "imperativului transparenţei" datorat familiilor victimelor zborului MH370, într-o reuniune organizată după descoperirea unor fragmente care ar putea proveni din aeronava Malaysia Airlines, potrivit unei surse judiciare, relatează Reuters online.

Urmărește
519 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA zborului MH370: Justiţia franceză insistă asupra "imperativului transparenţei" faţă de familiile victimelor

DISPARIŢIA zborului MH370: Justiţia franceză insistă asupra "imperativului transparenţei" faţă de familiile victimelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Boeingul 777 care efectua o legătură între Kuala Lumpur şi Beijing a fost dat dispărut în martie 2014, cu 239 de persoane la bord.

Întâlnirea cu experţi malaysieni a avut loc înaintea analizării unei bucăţi de aripă, găsite săptămâna trecută pe ţărmul Insulei Réunion, care urmează să înceapă miercuri, la Toulouse.

La întâlnire au participat aproximativ 15 persoane, inclusiv cei trei judecători de instrucţie desemnaţi să conducă ancheta, reprezentanţi ai parchetului şi experţi francezi, reprezentanţi ai autorităţilor malaysiene, inclusiv unul din cadrul anchetei de securitate, reprezentanţi ai Biroului pentru Anchete şi Analize (BEA) şi reprezentanţi ai Australiei şi Cihnei.

"Judecătorul de instrucţie a explicat în ce cadru procedural se va face expertiza (şi) a subliniat că există un imperativ al transparenţei faţă de familiile victimelor", potrivit sursei judiciare citate.

Fragmentul găsit în estul Insulei Réunion urmează să fie analizat în apropiere de Toulouse, într-o filială specializată în aeronautică a Direcţiei Generale a Armamentului (DGA).

Autorităţile malaysiene au afirmat săptămâna trecută că fragementul, un "flaperon", aparţine unui Boeing 777.

Un expert în aeronautică a fost desemnat şi va lucra cu o echipă de experţi, de la DGA şi BEA, care vor asista, de asemenea, la analiză.

Ancheta în domeniul securităţii vizează şapte ţări, şi anume Australia, Malaysia, China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Indonezia.

Anchetatorii caută să reconstitue scenariul dispariţie aeronavei, care a deviat în mod inexplicabil cu mai multe mile marine de la traiectoria normală. Ei cred că transponderul avionului a fost oprit în mod deliberat.

Fragmente dintr-o valiză, descoperite în apropiere de bucata de avion, urmează, de asemenea, să facă obiectul unei expertize, care a fost încredinţată Institutului de Cercetare Criminsalistică al Jandarmeriei Naţionale franceze de la Pontoise (Val d'Oise).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici