- Home
- Externe
- PERTH, (14.04.2014, 07:40)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dispariţia zborului MH370: O peliculă de carburant a fost detectată în zona de căutare a avionului dispărut - VIDEO
Australia se pregăteşte să trimită pe fundul mării un robot submarin în căutarea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie în sudul Oceanului Indian, a anunţat aceasta luni, precizând că o peliculă de carburant a fost detectată în zona de căutare.
Urmărește
1824 afișări
O peliculă de carburant a fost detectată în zona de căutare a zbotului MH370
Nava Ocean Shield îşi va încheia operaţiunile de detectare a semnalelor emise de cutiile negre luni "şi va mobiliza vehiculul autonom submarin Bluefin-21 imediat ce va fi posibil", a declarat coordonatorul operaţiunilor de căutare, Angus Houston, în cadrul unei conferinţe de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Ultimul semnal acustic care ar putea proveni de la cutiile negre a fost captat în urmă cu şase zile, a precizat oficialul.
Emiţătoarele au, teoretic, o durată de viaţă de circa 30 de zile şi probabil că au ajuns la expirare, zborul MH370 fiind dispărut de 38 de zile.
Ocean Shield a detectat, duminică seara, o peliculă de carburant în zona de căutare restrânsă în jurul semnalelor detectate în urmă cu peste o săptămână, a adăugat Angus Houston.
Au fost colectaţi doi litri şi au fost analizaţi, dar rezultatele vor fi cunoscute abia peste câteva zile, a declarat el, precizând că acest carburant nu pare să provină de la un vapor.
"Originea peliculei rămâne de stabilit dar ea este la circa 5.500 de metri (...) de zona restrânsă definită plecând de la captarea semnalelor" în urmă cu circa zece zile, a declarat oficialul.
Din 5 aprilie, Ocean Shield a captat de patru ori într-o zonă restrânsă, pe traiectoria estimată a avionului Boeing 777, semnale acustice a căror frecvenţă corespunde celei a balizelor care se declanşează în caz de scufundare a cutiilor negre.
Mobilizarea robotului submarin Bluefin-21 "poate foarte bine să ne aducă într-o nouă etapă către identificarea vizuală, deoarece acesta are capacitatea de a depista fragmente pe fundul oceanului", a subliniat Angus Houston, adăugând însă că procesul va fi unul lung şi laborios.
Bluefin-21 are forma unei torpile lungi de 4,93 metri şi este echipat cu un sonar. Dacă sonarul captează un semnal, Bluefin-21 va fi ridicat la suprafaţă, echipat cu o cameră de luat vederi şi trimis din nou sub apă. Aparatul nu poate fi echipat în acelaşi timp cu un sonar şi o cameră de luat vederi.
Robotul cântăreşte circa 750 de kilograme şi poate rămâne sub apă timp de 20 de ore, dar nu poate opera decât până la 4.500 de metri sub apă, adâncimea de la care proveneau semnalele detectate.
"Fiecare misiune a Bluefin va dura circa 24 de ore", a explicat Angus Houston. Două ore pentru coborârea robotului, 16 ore pentru explorarea fundului oceanului, două ore pentru urcare, patru ore pentru analizarea datelor colectate.
Zona în care Ocean Shield sondează fundul oceanului este de doar câţiva kilometri pătraţi şi se situează la 2.312 de kilometri nord-vest de Perth, oraş situat în vestul Australiei.
Zborul MH370 se deplasa între Kuala Lumpur şi Beijing la 8 martie dimineaţa, când a dispărut la scurt timp după decolarea din capitala malaysiană.
Citeşte şi:
Dispariţia zborului MH370: Un robot submarin va fi mobilizat în curând în căutarea epavei aeronavei Boeing 777
Citeşte şi:
IPOTEZE privind motivul pentru care nu se găsesc resturi ale avionului dispărut. Ce se întâmplă cu o aeronavă care se prăbuşeşte în apă - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Dispariţia zborului MH370: Noi semnale acustice detectate în Oceanul Indian, în timpul căutării avionului Malaysia Airlines - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe