- Home
- Externe
- GENEVA, (20.12.2013, 07:41)
- Anna Primac
Dispariţiile forţate în Siria constituie o crimă împotriva umanităţii, apreciază ONU
Dispariţiile forţate de care sunt responsabile forţele guvernamentale siriene constituie o crimă împotriva umanităţii, potrivit unui raport al Comisiei internaţionale de anchetă a ONU privind Siria, publicat joi, la Geneva.
Urmărește
322 afișări
Dispariţiile forţate în Siria constituie o crimă împotriva umanităţii, apreciază ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Există motive serioase să credem că dispariţiile forţate comise de forţele guvernamentale în cadrul unor atacuri vaste şi sistematice împotriva populaţiei civile constitue o crimă împotriva umanităţii", apreciază Comisia în acest raport.
Într-un document de şase pagini, Comisia de anchetă, prezidată de juristul brazilian Paulo Sergio Pinheiro, acuză autorităţile de la Damasc că stau în spatele unor dispariţii forţate, începând cu declanşarea tulburărilor, în 2011. Această campanie de intimidare a fost folosită drept practică de război, acuză Comisia ONU.
"Civili, în majoritate adulţi, au fost răpiţi de forţele armate şi de securitate siriene, precum şi de miliţii proguvernamentale, în cadrul unor arestări în masă, percheziţii la domicilii şi în spitale", informează raportul acestei Comisii de anchetă, creată de Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Cât vor primi profesorii care participă la probele de competenţe de la BAC 2025. Remuneraţii de la 10 lei/candidat până la 16 lei/candidat
-
Kremlinul afirmă că Putin este gata să discute cu Trump şi că războiul din Ucraina nu e legat de petrol, ci de securitatea naţională a Rusiei
Potrivit raportului, "răpirile aveau deseori un caracter punitiv, vizând membrii familiilor dizertorilor, militanţi, luptători şi persoane care ofereau îngrijiri medicale opozanţilor".
Autorităţile refuză să furmizeze informaţii despre dispăruţi, iar în unele cazuri, membrii de familie care se adresează la serviciile de securitate sunt arestaţi.
Comisia de anchetă, creată în august 2011 de Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, şi-au exprimat din nou regretul în legătură refuzul autorităţilor de la Damasc de a-i permite accesul pe teritoriul Siriei. Comisia va publica raportul său complet în februarie, acesta urmând să fie discutat în sesiunea din martie a Consiliului pentru Drepturile Omului.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe