Disperare şi speranţă. Imagini emoţionante din timpul Primului Război Mondial - FOTO

Cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, Moscow House of Photography lansează o colecţie de fotografii impresionante din timpul conflagraţiei.

Urmărește
4697 afișări
Imaginea articolului Disperare şi speranţă. Imagini emoţionante din timpul Primului Război Mondial - FOTO

Disperare şi speranţă. Imagini emoţionante din timpul Primului Război Mondial - FOTO (Imagine: EPA / Mediafax Foto)

Războiul cel Mare, Războiul Naţiunilor sau, după izbucnirea celei de-a doua conflagraţii globale, Primul Război Mondial, a început pe 28 iulie 1914, când Imperiul Austro-Ungar a atacat Serbia. Acţiunea a fost un răspuns la asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand, care avusese loc cu o lună mai devreme, la 28 iunie, la Sarajevo. Autorul atentatului, Gavrilo Princip, membru al mişcării revoluţionare Mlada Bosnia (n.r. Tânăra Bosnie) era susţinut de organizaţia Unificare sau Moarte, cunoscută drept Mâna Neagră. Până la încheierea conflagraţiei, patru ani mai târziu, mai mult de nouă milioane de militari şi şapte milioane de civili şi-au pierdut viaţa, ceea ce clasează Primul Război Mondial între conflictele cu cele mai multe victime din istorie. Luna aceasta, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la începerea luptelor, muzeul Moscow House of Photography lansează colecţia de imagini The War That Ended Peace (n.r. Războiul care a încheiat pacea), relatează Daily Mail.

Fotografia, intitulată

Imaginea, obţinută de la Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, înfăţişează un grup de soldaţi retrăgându-se, în urma unui atac cu gaz.

O femeie vopseşte aripa unui avion

În imagine, un schimb de prizonieri nemţi şi austrieci invalizi, care are loc în Suedia.

O asistentă de la Crucea Roşie din Franţa hrăneşte un soldat rănit.

Un soldat aflat în permisie se bucură de o masă îndestulătoare, în Gare de l'Est, Paris.

Arhiducele Franz Ferdinand şi soţia sa, la Sarajevo, cu puţin timp înainte să fie asasinaţi.

Soldaţi echipaţi cu măşti de gaze trag asupra inamicului care se retrage.

Un grup de soldaţi francezi, în faţa fortăreţei Verdun. În spatele porţilor se întind mai mult de patru kilometri de tuneluri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici