Dmitri Medvedev: "Am trecut prin crize şi sancţiuni în 2008, 2014, 2018. Am încetat să ne mai fie frică"

Dmitri Medvedev spune că Rusia nu se lasă intimidată de sancţiuni, ba chiar acuză că guvernele occidentale pun presiuni pe companiile internaţionale şi afacerile private să se retragă de pe piaţa rusă împotriva voinţei lor.

Urmărește
16565 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: "Am trecut prin crize şi sancţiuni în 2008, 2014, 2018. Am încetat să ne mai fie frică"

Sursa Foto-Twitter,@MedvedevRussiaE

Într-o postare făcută la ora 14.22, 19 martie 2022, Dmitri Medvedev, Vicepreşedinte al Consiliului de Securitate din Federaţia Rusă, susţine că nu se teme deloc de sancţiunile economice ale Occidentului.

"Recent, unul dintre cele mai discutate subiecte este dacă sancţiunile economice şi politice împotriva ţării noastre vor duce la izolare şi chiar, după cum se spune, la o „blocadă totală” a Rusiei. Ne poate sângera economia? Se vor întoarce de la noi  cei care ne-au fost întotdeauna prieteni?
Acest lucru îi îngrijorează cu adevărat pe mulţi oameni care au fost întotdeauna departe de marea politică, îşi trăiesc viaţa obişnuită şi nu ar dori deloc să o schimbe din cauza unor „controlori” şi „mentori” americani-europeni".

Medvedev scrie că Rusa este deja călită: "Am trecut prin crize, sancţiuni, ameninţări şi presiuni politice de mai multe ori – în 2008, 2014, 2018. Nu vorbesc despre faptul că Uniunii Sovietice i-au fost impuse diverse sancţiuni de peste o duzină de ori.  Am încetat să ne fie frică. Şi atunci – şi foarte curând – adversarii noştri înşişi au venit la noi cu o cerere de a reveni la masa negocierilor pe toate problemele. Am vorbit despre asta la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei din 22 februarie". 

Fostul preşedinte rus spune că situaţia preţutilor la energie în SUA şi Europa este extrem de proastă, iar elitele locale încearcă să dea vina pe Rusia:  popoarele acestor ţări sunt conduse de senili rusofobi care cred că înţeleg totul, până când le vor prezenta în curând nota de plată cu preţul „sancţiunilor anti-ruse”, care sunt plătite întotdeauna din portofelele cetăţenilor ţărilor occidentale".

N-a lipsit ca Medvedev să facă ironii în maniera sa obişnuită: "Mi-a atras atenţia o poză ironică, care a fost postată pe reţeaua de socializare de un reprezentant al Ministerului chinez de Externe – o hartă a comunităţii mondiale în viziunea politicienilor occidentali. Doar prietenii şi aliaţii lor sunt Europa de Vest, SUA, Australia.  China, Africa, Asia. Fără Rusia. Clar. Vă puteţi proclama „miliardul de aur” cât de mult doriţi, dar populaţia de pe glob este cu 7 miliarde mai mare, iar metalele sunt mult mai scumpe decât aurul. Apropo, aur primim şi noi. Şi cine izolează Rusia acum este într-o mare dilemă. Rusia are mulţi parteneri de încredere nu numai în spaţiul post-sovietic, ci şi în China, Asia de Sud-Est şi ţările africane. Aceasta este o piaţă imensă, promiţătoare, care nu este sfâşiată de asemenea contradicţii ca în Europa. Fructele acestui parteneriat şi cooperare sunt mai mult decât evidente. Avem toate oportunităţile pentru propria noastră dezvoltare. În multe privinţe, sancţiunile impuse anterior ne-au avantajat doar pe noi, ne-au forţat să dezvoltăm activ substituţia importurilor în toate industriile, inclusiv în cele intensive în ştiinţă, şi să dezvoltăm noi tehnologii, produse şi medicamente. Guvernul a luat deja decizii operaţionale pentru a ne sprijini poporul şi economia: plăţi sociale, finanţare suplimentară a industriilor de înaltă tehnologie, agricultură, sectorul bancar - în general, nu va exista niciun colaps al economiei ruse.".

Acesta a criticat şi companiile occidentale care şi-au anunţat cu voce tare retragerea de pe piaţa rusă şi că sunt asuprite de guvernele occidentale:  "De la bun început s-au gândit doar la revenire, la conservarea prudentă a colectivelor de muncă, la plata salariilor şi la efectuarea altor plăţi la buget. Presiunea guvernelor occidentale asupra afacerilor lor este monstruoasă. Se pare că acest lucru se întâmplă nu într-o economie capitalistă, ci într-o  dictatură (nu una a proletariatului, ci a degeneratului establishment american). Companiile înseşi ne spun în linişte ceva de genul „vrem cu adevărat să ne întoarcem, dar ne este frică”. În Occident nu sunt doar propagandişti,  mai sunt şi pragmatici". 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici