Dmitri Medvedev, dispus să restabilească relaţiile bilaterale cu Marea Britanie

Dmitri Medvedev, preşedintele rus desemnat, a declarat că este în interesul Moscovei să îşi îmbunătăţească relaţiile cu Marea Britanie, citând volumul mare al investiţiilor britanice din Rusia, relatează cotidianul The Financial Times în ediţia electronică.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev, dispus să restabilească relaţiile bilaterale cu Marea Britanie

Dmitri Medvedev, dispus să restabilească relaţiile bilaterale cu Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

Medvedev a declarat că volumul investiţiilor în Marea Britanie a crescut de 3,7 ori în ultimul an, atingând cifra de 26 de miliarde de dolari, relaţiile economice dintre cele două ţări fiind la apogeu. El a precizat că nu există obstacole care să împiedice dezvoltarea în continuare a acestor relaţii.

Noul lider de la Kremlin a recunoscut însă că la nivel politic există unele dificienţe între Londra şi Moscova generate de o serie de limitări ale contactelor şi schimburilor între serviciile de securitate impuse de Marea Britanie.

Medvedev a subliniat că relaţiile bilaterale între cele două ţări ar putea fi restabilite integral, dar nu fără o serie de condiţii preliminare şi o înţelegere reciprocă a independenţei fiecărui stat. "Suntem deschişi unei reluări depline a cooperării", a subliniat el.

Întrebat dacă el crede cu adevărat că angajaţii British Council desfăşoară activităţi de spionaj, Medvedev a răspuns că, potrivit rapoartelor înaintate de serviciile ruse de securitate, "există o problemă în acest sens". El nu s-a declarat însă suprins de aceste dezvăluiri, deoarece "acest tip de organizaţi sunt folosite în mod tradiţional pentru culegere de informaţii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici