- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dmitri Rogozin: Rachetele ruseşti, capabile să penetreze orice scut de apărare antiaeriană
Sistemele de rachete strategice dezvoltate de Institutul de tehnologii termice din Moscova (MIT) sunt capabile să penetreze orice sistem de apărare antirachetă, a anunţat, vineri, la Moscova vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.
Dmitri Rogozin: Rachetele ruseşti, capabile să penetreze orice scut de apărare antiaeriană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Tehnologiile folosite în sistemele de rachete ruseşti le permite acestora să penetreze toate sistemele antirachetă existente sau aflate în stadiul de proiect", a declarat Rogozin în cadrul unei vizite la institut.
"Pot spune că progresele înregistrate de MIT în acest domeniu vor fi fără îndoială utilizate în programele naţionale de armament", a continuat el.
"Acest lucru va permite Rusiei să se simtă în siguranţă absolută chiar dacă sistemul de apărare antirachetă va fi dezvoltat la nivel mondial, aducând atingere intereselor noastre", a subliniat vicepremierul care se ocupă de complexul militaro-industrial rusesc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
MIT dezvoltă şi fabrică sisteme de rachetă strategice Topol-M şi rachete balistice intercontinentale Bulava.
În cadrul summitului NATO de la Lisabona din 2010, Moscova şi Washingtonul au convenit să coopereze în domeniul apărării antirachetă europene. Totuşi, părţile nu au reuşit să se înţeleagă în privinţa arhitecturii viitorului scut.
În plus, parteneriatul nu s-a concretizat, Statele Unite refuzând să ofere garanţii că viitorul scut antirachetă nu va fi îndreptat împotriva forţelor strategice ruse.
La 3 şi 4 mai, Moscova va găzdui o conferinţă internaţională pe tema apărării antirachetă la care Ministerul Apărării va prezenta dovezi privind pericolul reprezentat de scutul antirachetă european pentru potenţialul nuclear rus.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO