- Home
- Externe
- MOSCOVA, (29.04.2014, 17:32)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dmitri Rogozin: Statele Unite "expun" astronauţii americani de pe ISS prin sancţionarea Moscovei
Statele Unite îi "expun" pe astronauţii americani de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) prin adoptarea unor sancţiuni contra Moscovei care ar putea afecta sectorul spaţial rusesc, a declarat marţi vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de agenţia de presă Interfax.
Urmărește
462 afișări
Dmitri Rogozin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Dacă vor să lovească în sectorul rusesc al rachetelor spaţiale, atunci îi vor expune, automat, pe astronauţii lor de pe Staţia Spaţială Internaţională", a declarat Dmitri Rogozin.
Capsulele ruseşti Soyuz sunt, după retragerea din circulaţie a navetelor americane, singurele vehicule spaţiale capabile să ducă astronauţi pe ISS şi să îi aducă înapoi pe Terra.
"Sincer, (americanii) au început să ne calce pe nervi cu sancţiunile lor şi ei nu nici măcar nu înţeleg că aceste sancţiuni se vor întoarce contra lor, ca un bumerang", a declarat politicianul rus, citat de agenţia Itar-Tass.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Incendiu violent în Los Angeles: 30.000 de oameni au fost evacuaţi
-
NATO trimite 10 nave în Marea Baltică pentru a păzi cablurile submarine
-
Ion Cristoiu: Ana Pauker sau legea ţapului ispăşitor
Statele Unite au anunţat luni, în cadrul unei noi serii de sancţiuni contra Rusiei, că vor revizui condiţiile de autorizare a exportului în Rusia pentru o serie de echipamente din domeniul tehnologiei de vârf susceptibile de a fi utilizate în domeniul militar.
Viceministrul pentru Afaceri Externe, Serghei Riabkov, a recunoscut marţi, într-un interviu acordat site-ului gazeta.ru, că aceste sancţiuni ar putea afecta sectorul lansărilor de vehicule spaţiale. El a acuzat Statele Unite că a revenit la practicile utilizate în epoca Războiului Rece, când Occidentul aplica un embargo în privinţa livrărilor de echipamente din domeniul tehnologiei de vârf împotriva fostei Uniuni Sovietice.
Citeşte şi:
CRIZA DIN UCRAINA: SUA sancţionează şapte oficiali ruşi şi 17 firme. Rusia anunţă măsuri simetrice: "Răspunsul va fi dureros pentru Washington". UE va adopta şi ea noi sancţiuni contra Rusiei
Dmitri Rogozin, fostul reprezentant al Rusiei în relaţia cu NATO, figurează din luna martie pe lista americană şi europeană a politicienilor ruşi sancţionaţi.
ISS se află în prezent sub comanda astronautului japonez Koichi Wakata. Alţi cinci astronauţi - trei ruşi şi doi americani - se află la bordul staţiei.
La începutul lunii martie, NASA a suspendat toate contactele cu Rusia, cu excepţia colaborării în programul privind Staţia Spaţială Internaţională (ISS).
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Nu e un banc! Ce bacșișuri au ajuns să lase IT-iștii din Cluj-Napoca în restaurante și în baruri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe