- Home
- Externe
- NEW YORK, (11.10.2015, 22:36)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doar 158 de familii au furnizat aproape jumătate din fondurile pentru campania prezidenţială din SUA
Doar 158 de familii din SUA, alături de companiile pe care le deţin sau controlează, au contribuit cu 176 de milioane de dolari la prima fază a campaniei prezidenţiale, aproape jumătate din totalul fondurilor strânse, majoritatea susţinând candidaţii republicani, scrie New York Times.
Urmărește
459 afișări
Doar 158 de familii au furnizat aproape jumătate din fondurile pentru campania prezidenţială din SUA
Principalii finanţatori ai campaniei prezidenţiale sunt în marea lor majoritate bărbaţi în vârstă, albi şi bogaţi, locuiesc într-un arhipelag de cartiere bogate, exclusiviste, din numai câteva oraşe şi au făcut avere în special în finanţe şi energie, potrivit unei investigaţii realizate de cotidianul New York Times.
Acum îşi folosesc averile în arena politică, furnizând aproape jumătate din totalul fondurilor strânse pentru candidaţii republicani şi democraţi la prezidenţiale. Aceasta este cea mai mare sumă furnizată de atât de puţine persoane şi companii într-o campanie încă dinainte de scandalul Watergate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Majoritatea şi-au construit singuri companiile, înfiinţând fonduri de investiţii la New York, făcând afaceri cu petrol în Texas sau filme la Hollywood. Mai mult de 12 dintre principalii finanţatori s-au născut în afara SUA, imigrând din ţări precum Cuba, fosta Uniunea Sovietică, Pakistan, India şi Israel.
Indiferent de domeniul în care au făcut avere, familiile care investesc cel mai mult în politica prezidenţială tind către dreapta, contribuind cu zeci de milioane de dolari la campaniile candidaţilor republicani, care au promis să reducă reglementările, să micşoreze impozitele pe venit, pe profit şi moşteniri. În timp ce aceste măsuri le-ar proteja averile, donatorii din campanie afirmă că le susţin pentru că ar asigura creşterea economică şi ar permite şi altora să prospere.
Dintre cele 158 de familii, 138 au finanţat campaniile unor republicani şi numai 20 au sprijinit democraţi. Fiecare familie a contribuit cu 250.000 de dolari sau mai mult până în iunie, potrivit celor mai recente date ale Comisiei Electorale Federale, în timp ce alte 200 de familii au contribuit cu peste 100.000 de dolari fiecare. Împreună, cele două grupuri au furnizat cu mult peste jumătate din fondurile pentru campania prezidenţială, majoritatea susţinând candidaţi republicani. Mai mult de 50 de membri ai acestor familii figurează în topul Forbes 400 al miliardarilor din SUA.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe