- Home
- Externe
- LONDRA, (08.03.2015, 12:00)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Documentarul Channel 4 privind imigranţii români a declanşat un scandal diplomatic
Documentarul televiziunii britanice Channel 4 privind imigranţii români a declanşat un scandal diplomatic, comentează The Observer, menţionând scrisoarea trimisă de trei parlamentari români ambasadorului Marii Britanii, care întreabă cum ar reacţiona Londra la o campanie de denigrare a britanicilor.
Urmărește
1294 afișări
Documentarul Channel 4 privind imigranţii români a declanşat un scandal diplomatic (Captură video)
Într-o scrisoare adresată producătorilor serialului, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, s-a declarat "surprins şi extrem de dezamăgit" de modul în care românii din Marea Britanie sunt prezentaţi în documentarul Channel 4, "The Romanians Are Coming" ("Vin Românii"), apreciind că prezentarea doar a aspectelor negative este incorectă şi discriminatorie, aminteşte The Observer în ediţia electronică.
În plus, trei membri ai Parlamentului român i-au scris ambasadorului britanic la Bucureşti pentru a acuza că postul de televiziune incită la ură şi discriminare, adaugă The Observer, care este ediţia de duminică a cotidianului The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Vă rugăm să vă gândiţi care ar fi reacţia dumneavoastră dacă TVR, postul public de televiziune din România, ar lansa o campanie de denigrare îndreptată împotriva cetăţenilor britanici din ţara noastră, generalizând cazurile de alcoolism şi pedofilie ale unor cetăţeni britanici (cazuri pe care suntem siguri că le cunoaşteţi) şi transformându-le în imaginea generală a cetăţenilor britanici din România. Documentarul difuzat de Channel 4 face exact acelaşi lucru", se arată în scrisoarea celor trei parlamentari români, văzută de The Observer.
Channel 4 a afirmat că serialul care s-a încheiat marţi a explorat vieţile românilor care încearcă să-şi facă o nouă viaţă în Marea Britanie şi a căutat adevărul din spatele titlurilor de presă privind imigraţia.
Acest serial prezintă direct multe dintre stereotipurile şi prejudecăţile despre românii care vin în Marea Britanie şi oferă o imagine onestă asupra experienţei unor persoane diferite care încearcă să-şi facă o nouă viaţă în această ţară, a declarat un purtător de cuvânt al Channel 4.
"Serialul arată clar că majoritatea românilor din Marea Britanie sunt profesionişti cu locuri de muncă garantate, care îşi plătesc taxele şi contribuie la economia britanică", a adăugat acesta.
Primul episod a avut ca subiect situaţia unui imigrant român, Alex, care doarme într-o parcare din apropierea gării Victoria şi care îi ajută pe alţi români să vină la Londra. În acelaşi episod a fost prezentată viaţa unui român de etnie romă, Sandu, care încearcă să se stabilească în oraşul Liverpool, deşi nu prea ştie limba engleză. Episodul al doilea a explorat situaţia socială din România şi cauzele care îi împing pe români să meargă în Marea Britanie.
Citeşte şi:
Primul episod din documentarul "The Romanians Are Coming", difuzat de Channel 4, prezintă poveştile a trei români în Marea Britanie - VIDEO
Difuzarea documentarului "The Romanians Are Coming" a stârnit o serie de critici, atât din partea comunităţii românilor din Marea Britanie, cât şi din partea instituţiilor publice, precum Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Ambasada României la Londra.
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a scris omologului britanic, Philip Hammond, exprimându-şi regretul profund faţă de reluarea unor "clişee incorecte" prin modul "distorsionat şi părtinitor" în care a fost prezentată comunitatea românească din Marea Britanie în documentarul Channel 4.
Citeşte şi:
Ministerul Afacerilor Externe: Primul episod din documentarul Channel 4, nereprezentativ pentru comunitatea românească
Totodată, numeroşi români au participat, la Londra, la un protest "în tăcere" faţă de documentarul despre imigraţii români difuzat de postul Channel 4, iar premierul Victor Ponta şi-a exprimat solidaritatea cu manifestanţii, într-un mesaj difuzat pe Twitter. "Exprim solidaritate cu românii care vor protesta în tăcere faţă de abordarea tendenţioasă a Channel 4 faţă de cetăţenii noştri", a transmis Ponta, în mesajul care îi era adresat şi premierului Marii Britanii, David Cameron.
Citeşte şi:
Numeroşi români au protestat la Londra faţă de documentarul Channel 4. Ponta exprimă solidaritate
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Numeroşi români au protestat la Londra faţă de documentarul Channel 4. Ponta exprimă solidaritate
Citește și: Ministerul Afacerilor Externe: Primul episod din documentarul Channel 4, nereprezentativ pentru comunitatea românească
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:17
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia