- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Documentele găsite pe un superyacht din Fiji îl acuză pe proprietarul rus. Anunţul FBI
Autorităţile din Fiji care percheziţionau un iaht pe care l-au confiscat în numele Statelor Unite, au găsit documente care îl implică pe presupusul proprietar, oligarhul rus Suleiman Kerimov, în încălcarea legislaţiei americane, a declarat FBI, conform Reuters.
FOTO Fiji Times
Amadea a sosit în Fiji la 13 aprilie, după o călătorie de 18 zile din Mexic, şi de atunci a fost în centrul unei încercări a SUA de a-l confisca, ca parte a sancţiunilor americane împotriva Rusiei.
Poliţia din Fiji şi agenţii FBI au confiscat Amadea joi, la un debarcader, la două zile după ce un tribunal din Fiji a admis un mandat american care îl lega de spălare de bani.
Înalta Curte din Fiji a respins vineri o cerere de suspendare formulată de proprietarul înregistrat al navei, Millemarin Investments, pentru a împiedica autorităţile americane să o scoată din Fiji, a declarat procurorul general din Fiji.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Superyacht-ul de 300 de milioane de dolari a fost predat autorităţilor americane, a precizat acesta.
FBI a declarat, într-o declaraţie ataşată la mandatul de confiscare din SUA, că autorităţile din Fiji au găsit pe Amadea documente care arată încălcări ale legislaţiei americane, deoarece Kerimov a fost sancţionat de Statele Unite în 2018.
Nava avea costuri de funcţionare de 25-30 de milioane de dolari.
Avocaţii proprietarului înregistrat al navei, compania Millemarin Investments din Insulele Cayman, au negat că aceasta ar fi deţinută de Kerimov. Avocatul navei, Feizal Haniff, a refuzat să comenteze vineri pentru Reuters.
Statele Unite susţin că Kerimov deţine în mod efectiv Amadea din august 2021, dar dovezile pentru această afirmaţie au fost redactate în mandat.
FBI a declarat că Amadea a încercat să evite să fie confiscat "aproape imediat" după ce trupele ruse au intrat în Ucraina.
"Amadea şi-a oprit sistemele automate de informaţii (AIS) la 24 februarie 2022, aproape imediat după începerea invaziei ruseşti în Ucraina", a declarat FBI.
Documentele navei arătau că următoarea destinaţie ar fi Filipine, dar FBI credea că se îndrepta spre portul rusesc Vladivostok.
Mulţi oligarhi ruşi au încercat din martie să îşi mute iahturile în Rusia pentru a scăpa de sancţiunile americane, a declarat FBI.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO