- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.07.2014, 09:51)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi americani, dintre care unul este medic, infectaţi cu virusul Ebola în Liberia
Doi americani, dintre care unul este medic, angajaţi în lupta împotriva epidemiei febrei hemoragice provocate de virusul Ebola în Africa de Vest, au fost contaminaţi în Liberia, a anunţat organizaţia umanitară pentru care lucrează.
Urmărește
1098 afișări
Doi americani, dintre care unul este medic, infectaţi cu virusul Ebola în Liberia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Samaritan's Purse, o asociaţie creştină de caritate, a anunţat că medicul Kent Brantly a fost plasat în carantină la Centrul de tratament pentru Ebola al organizaţiei, la Spitalul ELWA de la Monrovia, capitala Liberiei.
"Rămânem optimişti în privinţa refacerii sale, dar cu siguranţă problemele nu au trecut încă", a declarat duminică pentru AFP Melissa Strickland, o purtătoare de cuvânt a Samaritan's Purse.
Potrivit acesteia, medicul are febră şi acuză dureri musculare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Doctorul Brantly este căsătorit şi are doi copii, a precizat ONG-ul într-un comunicat postat pe Internet.
Nancy Writebol, care lucrează pentru organizaţia creştină de caritate SIM, care gestionează spitalul, a fost contaminată şi ea. Writebol se afla într-o stare stabilă duminică, a anunţat Samaritan's Purse.
"Amândoi primesc îngrijiri intensive, dar este vorba, bineînţeles, despre o situaţie perculoasă şi înspăimântătoare", a declarat purtătoarea de cuvânt pentru AFP.
Ea a subliniat că administrarea rapidă a unui tratament este crucială în evoluţia acestei boli mortale. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), rata mortalităţii febrei hemoragice provocate de Ebola poate atinge 90% în anumite cazuri.
Departamentul de Stat american a anunţat duminică faptul că este la curent cu un caz de Ebola, fără să fie în măsură să ofere informaţii despre vreo persoană anume.
Kent Brantly este medicul-şef de la Samaritan's Purse însărcinat cu organizarea luptei împotriva Ebola în Liberia, o ţară în care organizaţia continuă să coopereze cu autorităţile sanitare liberiene şi internaţionale cu scopul de a controla epidemia.
El şi-a început activitatea împreună cu echipa organizaţiei specializată în lupta împotriva Ebola în octombrie şi se ocupa de persoane care s-au îmbolnăvit începând din iunie.
Nancy Writebol este însărcinată cu igiena şi dezinfecţia ţinutelor de protecţie purtate de către membrii personalului care intră şi ies din centrul în care sunt izolaţi bonavii.
Ea este căsătorită şi are doi copii, a anunţat organizaţia.
Virusul Ebola a ucis 660 de persoane de la începutul epidemiei în Africa de Vest, în urmă cu câteva luni, în trei ţări, şi anume Guineea (314 morţi), Sierra Leone (219 morţi) şi Liberia (127 de morţi), potrivit unui bilanţ prezentat recent de către OMS.
Autorităţile din Nigeria au anunţat vineri că un liberian a murit din cauza Ebola în Lagos, cel mai mare oraş din Africa, devenind primul caz înregistrat în această ţară.
Numele virusului provine de la numele unui râu de pe actualul teritoriiu al Republicii Democratice Congo (RDC, fostul Zair), unde a fost înregistrat pentru prima dată, în 1976. Rata mortalităţii poate merge de la 25% şi până la 90% în cazul oamenilor.
"Febra hemoragică provocată de virusul Ebola" se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate. Ea provoacă febră puternică, dureri musculare şi vomă, diaree, eventual hemoragie.
Guvernul american a declarat sâmbătă că urmăreşte cu atenţie evoluţia epidemiei şi "continuă să mobilizeze multiple agenţii guvernamentale pentru ajutorarea ţărilor afectate".
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe