Doi italieni acuzaţi că au omorât un român, condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia

Doi italieni acuzaţi că în 2008 au omorât un român de 20 de ani care intenţiona să îi denunţe pentru că l-au exploatat sexual au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia, cercetările în acest caz fiind făcute de autorităţile italiene cu sprijinul procurorilor DIICOT Craiova.

Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Doi italieni acuzaţi că au omorât un român, condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia

Doi italieni acuzaţi că au omorât un român, condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, au făcut cercetări faţă de Gianina Pistroescu şi Sergio Benazzo, în cadrul unei cereri de asistenţă judiciară internaţională transmisă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul din Ferrara, se arată într-un comunicat de presă de joi al DIICOT.

Cei doi italieni au fost cercetaţi pentru trafic de persoane, omor calificat şi profanare de cadavre, după ce în cursul anului 2008 au exploatat sexual şi au ucis un cetăţean român, în vârstă de 20 de ani.

"Din cercetări a rezultat că, la data de 16 februarie 2008, inculpaţii au ucis-o pe victima B.P., întrucât intenţiona să-i denunţe autorităţilor italiene. Victima a fost ucisă prin aplicarea de lovituri cu un ciocan în zona capului, iar inculpaţii au incendiat trupul acesteia şi au abandonat cadavrul carbonizat într-un loc izolat, la marginea unei păduri din localitatea Zocca di Ro Ferrarese", a precizat DIICOT.

Procurorii DIICOT au documentat activitatea infracţională a inculpaţilor şi au transmis probele obţinute autorităţilor judiciare italiene.

În urma probelor administrate în cauză, Gianina Pistroescu şi Sergio Benazzo au fost trimişi în judecată, Corte di Assise Ferrara dispunând, în primă instanţă, condamnarea acestora la pedeapsa detenţiunii pe viaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici