Membri ai personalului medical au efectuat manevre de resuscitare asupra celor doi bărbaţi, însă fără rezultat.
La bordul ambarcaţiunii supraaglomerate se aflau zeci de migranţi, provenind din Turcia.
Acordul încheiat de Uniunea Europeană şi Turcia vineri, care a intrat în vigoare la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, stipulează că nou-sosiţii în Grecia dispre Turcia urmează să fie triaţi şi trimişi înapoi – dacă nu cer azil azil sau cererile le sunt refuzate.
Aproximativ 2.500 de migranţi se află în prezent pe Insula Lesbos. Împreună cu migranţii de pe celelalte insule greceşti ei sunt pe cale să fie transportaţi către Grecia continentală, unde urmează să fie plasaţi în centre, în aşteptarea reinstalării în alte state membre UE.
Afluxul de persoane care traversează marea către insulele greceşti a crescut înaintea intrării în vigoare a acordului, iar Atena a anunţat că nu este posibilă implementarea imediată a înţelegerii, relatează BBC.
Mii de persoane au manifestat sâmbătă seara împotriva acordului, într-o serie de oraşe europene.
Acesta prevede ca, în schimbul fiecărui sirian trimis înapoi în Turcia, un sirian de pe teritoriul turc să fie reinstalat în Uniune.
Însă există numeroase îndoieli cu privire la implementarea înţelegerii şi inclusiv cu privire la câţi migranţi să fie trimişi înapoi în Turcia.
Aproximativ 2.300 de experţi, inclusiv oficiali în domeniul securităţii, migraţiei şi translatori urmează să sosească în Grecia pentru a ajuta la implementarea înţelegrii.
Însă oficiali greci au anunţat că niciun expert nu a sosit încă, iar acordul nu poate fi implementat imediat, în contextul în care unele dintre detaliile-cheie încă este necesar să fie puse la punct.
„Un plan ca acesta nu poate fi implementat în dar 24 de ore”, a declarat pentru AFP Giorgos Kyritsis, un purtător de cuvânt pentru migraţie al Guvernului grec.