Doi piloţi au murit după prăbuşirea unui avion de vânătoare MiG-29 în Rusia

Doi piloţi au murit, joi, după ce un avion de vânătoare rus, de tip MiG-29, s-a prăbuşit în regiunea Astrahan, în sudul Rusiei, în timpul unui zbor de încercare, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Urmărește
363 afișări
Imaginea articolului Doi piloţi au murit după prăbuşirea unui avion de vânătoare MiG-29 în Rusia

Doi piloţi au murit după prăbuşirea unui avion de vânătoare MiG-29 în Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Avionul MiG-29 a dispărut de pe radar către ora locală 12.43 GMT (15.43, ora României) şi s-a prăbuşit în regiunea Astrahan, la aproximativ 43 de kilometri de oraşul Ahtubinsk, potrivit unui comunicat al ministerului.

În urma acestui accident, comandantul-şef al Forţelor aeriene ruse a ordonat ca toate zborurile avioanelor de tip MiG-29 să fie suspendate, până când vor fi stabilite cauzele accidentului, precizează comunicatul.

Potrivit unei surse din industria aeronautică rusă, citată de agenţia Interfax, acest avion de vânătoare efectua un zbor de încercare înainte de a fi trimis în India, în cadrul unui contract privind livrarea în 2012 a mai multor avioane MiG-29, precum şi a unui portavion rus.

Acest accident survine la mai puţin de trei zile de la prăbuşirea unui avion de tip Tupolev-134, în care au fost ucise 45 de persoane, luni seara, în Karelia, în nord-vestul Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici