Doi răniţi spitalizaţi în Italia, după incidentul aerian în care a fost implicat un avion Carpatair

Două persoane, inclusiv un pasager, se pare un cetăţean turc, erau spitalizate în continuare, duminică, după ce un avion operat de compania română Carpatair în contul Alitalia a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pistă, sâmbătă seara, la Roma.

Urmărește
843 afișări
Imaginea articolului Doi răniţi spitalizaţi în Italia, după incidentul aerian în care a fost implicat un avion Carpatair

Doi răniţi spitalizaţi în Italia, după incidentul aerian în care a fost implicat un avion Carpatair (Imagine: carpatair.com)

Parteneriatul dintre cele două companii se afla în centrul unor critici dure în Italia, în urma incidentului de sâmbătă, potrivit AFP.

Conform postului SkyTg24, cele două cel mai grav rănite persoane sunt un pasager turc, operat la nivelul coloanei vertebrale, şi o peruviană, care a suferit diverse traumatisme şi pe care alte instituţii de presă au identificat-o ca fiind o însoţitoare de zbor româncă. Viaţa lor nu este în pericol.

Anchetele deschise de către autorităţi în domeniul aerian, justiţia italiană şi compania Alitalia continuau, duminică, pe Aeroportul Roma-Fiumicino, unde avionul accidentat se afla în continuare pe iarbă, cu trenul de aterizare complet distrus.

Avionul, de tip ATR-72, aparţinând companiei române Carpatair, a decolat de la Pisa (nord) sâmbătă, către ora 18.15 GMT (20.15, ora României), şi a sosit pe Aeroportul Roma-Fiumicino după o oră. Însă, dintr-un motiv necunoscut, pilotul a fost nevoit să încerce să aterizeze în mai multe rânduri. El a reuşit să aterizeze, până la urmă, dar aeronava a ieşit de pe pistă.

Directorul Aviaţiei Civile de la Fiumicino, Vitaliano Turra, a declarat pentru presă că accidentul s-a produs în urma unei "înlănţuiri de evenimente, nu are o singură cauză". Potrivit lui Turra, rafalele de vânt atingeau o viteză "de 50 de kilometri pe oră, deci era puternice, dar nu erau incompatibile cu o aterizare".

În contextul în care, într-un prim comunicat, Alitalia a pus accidentul pe seama rafalelor de vânt, directorul operaţional al companiei, Giancarlo Schisano, a rectificat informaţiile, duminică. "Erau, cu siguranţă, rafale puternice de vânt, dar aeroportul era deschis, deci (prin aceasta) nu se precizează absolut nimic în legătură cu cauza" accidentului, a declarat el pentru postul SkyTg24.

Directorul a confirmat "trei incidente în ianuarie" implicând zboruri asigurate de către Carpatair în contul Alitalia, dar a subliniat că această companie deţine toate certificările necesare. După o problemă de presurizare, în cursul unui zbor Ancona-Roma, au avut loc, potrivit lui Schisano, o inspecţie efectuată de către Aviaţia Civilă şi un audit la Alitalia asupra celor două avioane de tip ATR-72 care asigură curse interne în contul companiei italiene.

Alitalia a suspendat parteneriatul cu Carpatair, care exista începând din primăvara lui 2012, pe rutele Roma-Ancona, Roma-Pisa şi Roma-Bologna, pe care le asigură ea însăşi.

Potrivit unor fotografii publicate de mai multe ziare, Alitalia a şters, în noaptea de sâmbătă spre duminică, culorile sale de pe carlinga avionului implicat în accident.

Sindicatul piloţilor Uil Trasporti a amintit că a lansat un semnal de alarmă asupra unor "avarii şi probleme" la Carpatair

De asemenea, politicianul Pierferdinando Casini (de centru) a denunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, faptul că Alitalia "a fost salvată, în 2008, cu un cost de trei miliarde de euro şi trimiţând personal în şomaj tehnic. Iar, după accea, cumperi un bilet la Alitalia şi te trezeşti într-o cursă Carpatair cu un nivel insuficient de securitate. Acest lucru este inaceptabil". 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici