- Home
- Externe
- WASHINGTON, (18.01.2019, 01:39)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor dezvolta sisteme de apărare antirachetă amplasate în spaţiu
Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că Statele Unite vor dezvolta sisteme de apărare antirachetă în spaţiu pentru detecţia şi distrugerea atacurilor cu rachete, informează agenţia de presă The Associated Press.
Urmărește
1282 afișări
Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor dezvolta sisteme de apărare antirachetă amplasate în spaţiu
"Scopul nostru este simplu: să ne asigurăm că putem detecta şi distruge orice rachetă lansată spre Statele Unite - oriunde, oricând", a declarat Trump cu ocazia lansării Strategiei de apărare antirachetă a SUA.
"Într-un moment în care ameninţările evoluează rapid, trebuie să fim siguri că capabilităţile noastre defensive sunt neegalate şi fără rival în lume", a adăugat liderul american.
Deşi, Trump nu a menţionat Coreea de Nord, Rusia sau China în discursul său la Pentagon, noua strategie indică faptul că planurile pentru dezvoltarea unor sisteme antirachetă în spaţiu au drept scop să protejeze SUA împotriva ameninţărilor existente venite dinspre Coreea de Nord şi Iran, dar şi să contracareze sistemele avansate dezvoltate de Rusia şi China.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a declarat că sistemele de rachete hipersonice dezvoltate de Rusia sau China sunt mai greu de detectat, urmărit şi distrus.
În aceste condiţii, SUA intenţionează să amplaseze în spaţiu o reţea de senzori care să detecteze mai rapid lansările de rachete. De asemenea, Administraţia de la Washington plănuieşte să studieze posibilitatea de a amplasa interceptori în spaţiu, astfel încât SUA să poată distruge rachetele inamice încă din primele minute după lansare.
În martie, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia dezvoltă o serie de noi arme strategice inovatoare ce pot fi echipate cu focoase nucleare, inclusiv rachetele balistice Sarmat, sistemul de rachete hipersonice Avangard, o dronă subacvatică ce poate distruge porturile inamice sau o rachetă intercontinentală cu propulsie atomică.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe