- Home
- Externe
- WASHINGTON, (10.03.2017, 20:53)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Trump a discutat cu Mahmoud Abbas şi l-a invitat la Washington
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a invitat pe Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene, să efectueze o vizită oficială la Washington, anunţă oficiali palestinieni citaţi de site-ul cotidianului israelian Haaretz.
Urmărește
588 afișări
Donald Trump a discutat cu Mahmoud Abbas şi l-a invitat la Washington -surse (Imagine: Hepta)
"Donald Trump l-a invitat pe preşedintele Mahmoud Abbas la Casa Albă în curând", a declarat Nabil Abu Rdainah, un purtător de cuvânt al Autorităţii Palestiniene.
Donald Trump şi Mahmoud Abbas au avut vineri după-amiază prima conversaţie telefonică oficială.
Înaintea conversaţiei cu liderul SUA, Mahmoud Abbas l-a sunat pe regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, pentru a discuta despre posibilităţile de relansare a procesului de pace israelo-palestinian. Regele Abdullah a transmis că Iordania susţine toate eforturile pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian prin coexistenţa în pace a două state, israelian şi palestinian, relatează site-ul israelian YnetNews.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
În conversaţia cu Donald Trump, Mahmoud Abbas a pledat pentru relansarea negocierilor cu Israelul şi pentru înfiinţarea unui stat palestinian.
În februarie, preşedintele american, Donald Trump, a evidenţiat relaţia specială a Statelor Unite cu Israelul, promiţând acţiuni pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian şi îndemnându-l pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, să limiteze activităţile de colonizare în Cisiordania. "Statele Unite şi Israelul au o relaţie de nedespărţit", a afirmat Donald Trump în conferinţa de presă organizată pe 15 februarie la Casa Albă alături de Benjamin Netanyahu. "Statele Unite vor încuraja pacea şi un acord de pace major. Însă părţile implicate trebuie să negocieze direct un astfel de acord", a adăugat Donald Trump, notând că Israelul se confruntă cu grave provocări de securitate şi reiterând că acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul este "unul dintre cele mai proaste".
În acelaşi timp, Donald Trump l-a îndemnat pe Benjamin Netanyahu să limiteze activităţile de colonizare în Cisiordania. "Aş vrea să văd limitarea puţin a colonizării", sublinia liderul de la Casa Albă.
Întrebat dacă preferă soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, sau dacă are în vedere alte opţiuni, Trump a răspuns în februarie: "Sunt mulţumit cu cea care le place lor cel mai mult". Referindu-se la controversata iniţiativă de mutare a ambasadei americane din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Donald Trump s-a declarat favorabil, însă a precizat: "Analizăm ideea cu multă grijă".
La rândul său, Benjamin Netanyahu declara după întrevederea cu Donald Trump că se concentrează pe "conţinut", "nu pe etichete" în privinţa soluţiei de pace prin coexistenţa a două state, israelian şi palestinian. "În loc de un acord cu etichete, mai bine unul cu substanţă. Există două condiţii pentru pace. În primul rând, palestinienii trebuie să recunoască statul evreu... Apoi, în orice acord de pace, Israelul trebuie să menţină controlul asupra securităţii asupra întregii zone situate la vest de Râul Iordan", practic în Cisiordania, a explicat Benjamin Netanyahu.
Citeşte şi: Donald Trump vrea sfaturile Angelei Merkel despre conflictul din Ucraina, despre relaţiile cu Rusia
Citeşte şi: Guvernul Marii Britanii consideră INEVITABIL un nou referendum proindependenţă în Scoţia - surse
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe