Donald Trump a finanţat campaniile de alegere a Kamalei Harris pentru funcţia de procuror general în California

Dacă vicepreşedintele Statelor Unite Kamala Harris ajunge să se confrunte cu Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie, ea va concura împotriva unui fost donator de campanie.

Urmărește
600 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a finanţat campaniile de alegere a Kamalei Harris pentru funcţia de procuror general în California

Donald Trump a finanţat campaniile de alegere a Kamalei Harris pentru funcţia de procuror general în California

Potrivit registrelor de finanţare a campaniilor din California, Trump a contribuit cu 6.000 de dolari la campaniile Kamalei Harris pentru funcţia de procuror general în 2011 şi 2013. Trump a donat 5.000 de dolari pentru campania lui Harris în 2011 şi a dat încă 1.000 de dolari în 2013, notează CNN.

Kamala Harris a fost procuror general al Californiei timp de şase ani, între 2011 şi 2017, unde a supravegheat cel mai mare departament de justiţie din ţară. În 2016, a câştigat alegerile pentru Senatul SUA din California.

De asemenea, Trump a donat unui alt rival, guvernatorului democrat Gavin Newsom, oferind 2 500 de dolari în 2009 pentru prima candidatură eşuată a lui Newsom la funcţia de guvernator.

Înainte de intrarea sa în politică în 2015, Trump a contribuit frecvent la campaniile unor candidaţi din ambele partide. Şi în timpul primei sale candidaturi la preşedinţie, Trump a respins criticile privind donaţiile sale către democraţi lăudându-se cu influenţa sa şi criticând un "sistem stricat".

"Donez pentru toată lumea. Când mă sună, le dau. Şi ştiţi ce, când am nevoie de ceva de la ei doi ani mai târziu, trei ani mai târziu, îi sun. Ei sunt acolo pentru mine. Acesta este un sistem stricat", a spus el în timpul unei dezbateri primare prezidenţiale a Partidului Republican din 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici