Donald Trump ameninţă că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a ameninţat că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie, care ar urma să se desfăşoare la ABC News.

Urmărește
2171 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ameninţă că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie

Donald Trump ameninţă că s-ar putea retrage din dezbaterea electorală din 10 septembrie

Luni, campaniile lui Donald Trump şi Kamala Harris şi-au manifestat dezacordul cu privire la viitoarea dezbatere prezidenţială.

Echipa vicepreşedintei cere revenirea la microfoane deschise pe toată durata evenimentului, în timp ce rivalul republican a ameninţat cu retragerea, acuzând reţeaua ABC că ar fi părtinitoare.

Trump, care candidează pentru a treia oară la preşedinţia SUA, a criticat reţeaua ABC într-o postare pe reţelele de socializare duminică seara, sugerând că ar putea boicota dezbaterea. „De ce aş face dezbaterea împotriva Kamalei Harris aici?”, a scris Trump, adăugând „Staţi pe fază!!!”

Purtătorul de cuvânt al lui Harris, Brian Fallon, a declarat că echipa vicepreşedintei doreşte ca microfoanele candidaţilor să rămână deschise pe parcursul dezbaterii, spre deosebire de dezbaterea precedentă, când acestea au fost închise în timpul intervenţiilor oponenţilor.

Fallon a mai spus că Harris este pregătită să răspundă în timp real „minciunilor şi întreruperilor” lui Trump şi l-a îndemnat pe fostul preşedinte să nu se ascundă „în spatele butonului de mute”.

Cu toate acestea, consilierul campaniei lui Trump, Jason Miller, a declarat că au fost de acord iniţial cu aceleaşi reguli ca la dezbaterea de pe CNN din iunie, care a inclus microfoane închise.

Cu toate acestea, Trump a spus ulterior că ar prefera microfoanele deschise, dar că va respecta acordul iniţial.

Dezbaterea din 10 septembrie ar urma să fie găzduită de ABC News, conform unui acord stabilit anterior de Joe Biden şi Donald Trump, înainte ca Biden să îşi retragă candidatura luna trecută.

Trump a sugerat inclusiv o dezbatere pe Fox News pe 4 septembrie, dar echipa lui Harris a refuzat propunerea.

Dezbaterea dintre candidaţii la vicepreşedinţie, senatorul republican JD Vance şi guvernatorul democrat Tim Walz, este programată pentru 1 octombrie, pe CBS News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici