Donald Trump îi mulţumeşte lui Kim Jong-Un pentru angajamentul în favoarea păcii: Implementarea procesului denuclearizării va începe foarte rapid

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a mulţumit liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pentru angajamentul în favoarea păcii.

Urmărește
3238 afișări
Imaginea articolului Donald Trump îi mulţumeşte lui Kim Jong-Un pentru angajamentul în favoarea păcii: Implementarea procesului denuclearizării va începe foarte rapid

Donald Trump îi mulţumeşte lui Kim Jong-Un pentru angajamentul în favoarea păcii: Implementarea procesului denuclearizării va începe foarte rapid. Deja a început distrugerea unui poligon balistic

"Au fost 24 de ore extraordinare. Mă adresez lumii cu un mesaj de pace, speranţă şi viziune. Le mulţumesc autorităţilor din Singapore, preşedintelui din Coreea de Sud, premierului Japoniei. Îi mulţumesc liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, pentru că face primul pas spre viitorul ţării. Am avut o discuţie onestă şi directă. Schimbarea este posibilă", a spus Donald Trump.

"Suntem pregatiţi pentru o nouă istorie, pentru un nou capitol. Kim Jong-Un are o oportunitate mai mare decât alţii, pentru prosperitatea, pacea şi denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea. Implementarea procesului denuclearizării va începe foarte rapid", a explicat Trump.

"Kim Jong-Un vrea să facă acest lucru, deja a început distrugerea unui poligon balistic. Acest proces de pace trebuia început de mult timp, îl facem noi acum. Mulţi pot face război, dar puţini pot face pace, este necesar curaj. Kim Jong-Un va iniţia un proces prin care va face mulţi oameni foarte fericiţi şi le va garanta siguranţa", a spus Trump.

Întrebat de o jurnalistă cum îl poate numi pe Kim Jong-Un "talentat" deşi regimul său a comis numeroase crime, Donald Trump a răspuns că "oricine face faţă unei situaţii de acest gen este foarte talentat - conducerea unei ţări de la 25 de ani, este o persoană foarte specială".

Donald Trump a admis că procesul denuclearizării Coreei de Nord va dura mulţi ani, subliniind că va fi verificat de experţi americani şi internaţionali şi oferind asigurări că Statele Unite nu vor reduce efectivele militare din Coreea de Sud. "Nu reducem nimic deocamdată, poate la un moment dat; avem 32.000 de militari în Coreea de Sud, eu am spus în campania electorală că vreau să îi aduc înapoi acasă, dar deocamdată nu pot. Însă vom limita exerciţiile militare în regiune, ceea ce ne va permite să economisim mulţi bani. Vom verifica procesul denuclearizării, simt că liderul nord-coreean vrea să facă acest lucru, sunt foarte sigur. Am efectuat mult timp exerciţii militare, sunt foarte scumpe, Coreea de Sud contribuie, dar nu sută la sută, astfel că va trebui să discutăm aceste lucruri cu Administraţia de la Seul. Vom avea un nou acord cu Administraţia din Coreea de Sud", a explicat Donald Trump.

Trump speră că Statele Unite vor relua relaţiile diplomatice cu Administraţia din Coreea de Nord

Preşedintele SUA, Donald Trump, a exprimat speranţa că relaţiile diplomatice cu Administraţia din Coreea de Nord vor putea fi reluate.

"Sper că vom putea relua relaţiile diplomatice, sper că foarte curând, dar trebuie să facem lucrurile cum trebuie", a afirmat Donald Trump.

Întrebat dacă a discutat cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, despre consecinţele militare ale neaplicării acordului privind denuclearizarea, Donald Trump a subliniat că nu vrea să lanseze ameninţări după această întâlnire încununată de succes.

Donald Trump a subliniat că procesul îmbunătăţirii relaţiilor cu Phenianul va începe săptămâna viitoare, la nivel ministerial.

Referindu-se la relaţiile cu aliaţii tradiţionali din cadrul G7, Donald Trump a subliniat că nu va mai tolera ca unele ţări să profite de relaţiile comerciale cu Statele Unite, pledând pentru încetarea "practicilor incorecte". Liderul de la Casa Albă a insistat că, în pofida disensiunilor, se înţelege foarte bine cu premierul Canadei, Justin Trudeau, şi cu liderii ţărilor din Uniunea Europeană.

Întrebat ce asigurări a primit din partea lui Kim Jong-Un că va respecta angajamentele asumate, Donald Trump a răspuns: "Se poate asigura cineva de ceva în general?! Pot da asigurări că Administraţia de la Phenian vrea să ajungă la un acord. Simt puternic, din instinct, că vor un acord; acest lucru este bun şi pentru China, deoarece nu cred că este bucuroasă să existe arme nucleare în apropiere. Deci, dialogul continuă şi sper că vom ajunge la un acord foarte curând", a spus Trump.

Liderul de la Casa Albă a insistat că aşteaptă îmbunătăţiri semnificative în materie de drepturile omului înainte de eliminarea sancţiunilor impuse Coreei de Nord.

"Serviciile noastre de informaţii au stabilit că regimul din Coreea de Nord are un arsenal semnificativ, astfel că acest dialog trebuia lansat acum cinci, zece, 20 de ani; astfel, nu mai trebuia să fim preocupaţi dacă întâlnirea de acum va fi sau nu un succes. Eu voi face tot ceea ce trebuie pentru a face lumea un loc mai sigur", a precizat Donald Trump, precizând că nu a stabilit dacă următorul summit se va desfăşura la Washington ori la Phenian.

ACORD ISTORIC. Donald Trump şi Kim Jong-un au semnat documentul prin care îşi iau angajamentul de denuclearizare a Peninsulei Coreene şi de a îşi oferi garanţii de securitate

Donald Trump anunţă că îl va invita "cu siguranţă" pe Kim Jong-un la Casa Albă: "A fost o onoare să fiu aici cu tine"

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici