- Home
- Externe
- (16.05.2017, 18:45)
- Andreea Diocheteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Trump, preşedintele SUA, va oferi 9 MILIARDE de dolari organizaţiilor de sănătate care refuză să ofere servicii de avort
Donald Trump extinde dramatic sprijinul pe care îl oferă guvernul federal organizaţiilor de asistenţă medicală care sunt de acord să nu furnizeze servicii de avort, scrie The Independent.
Urmărește
1245 afișări
Donald Trump, preşedintele SUA, va oferi 9 MILIARDE de dolari organizaţiilor de sănătate care refuză să ofere servicii de avort (Imagine: Hepta)
Departamentul de Stat al SUA a anunţat un nou program, numit Protecting Life in Global Health Assistance/ Protejarea vieţii în asistenţa medicală globală, care va oferi 8,8 miliarde de dolari organizaţiilor guvernamentale din lume, care respectă o restricţie globală.
Nicio organizaţie care primeşte bani din partea SUA nu poate promova sau discuta servicii de avort, chiar dacă folosesc fonduri străine pentru acest lucru.
Banii vor veni de la Departamentul de Stat al SUA, Agenţia americană pentru Dezvoltare Internaţională (Usaid) şi Departamentul de Apărare, potrivit CBN News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Trump a reintrodus legea din administraţia George W Bush, care previne organizaţiile străine ce primesc fonduri din SUA din a oferi sau chiar discuta servicii de avort cu femeile.
De asemenea, legea nu le permite organizaţiilor care primesc fonduri să lucreze cu organizaţii care oferă astfel de servicii.
Bush a exclus totuşi organizaţiile care se ocupă cu prevenţia HIV/Sida, spre deosebire de Trump, care le va include în restricţie. În schimb, Trump a extins restricţia astfel încât să se aplice tuturor fondurilor globale de asistenţă medicală, nu doar banilor alocaţi pentru conturile de planificare familială.
Acest lucru înseamnă că o organizaţie dintr-o ţară dezvoltată care oferă medicaţie anti-malarie sau medicaţie pentru alte boli preventive, cu banii primiţi din SUA, ar putea fi exclusă şi să îi fie tăiate fondurile de asistenţă medicală globală dacă se oferă să discute cu pacienţii despre orice serviciu de avort.
Versiunea lui Trump a acestei restricţii i-a îndemnat pe experţi să estimeze că va exista un decalaj de 600 milioane de dolari în avorturi şi servicii de planificare familială pe care agenţiile de ajutor şi donatorii privaţi ai altor ţări ar trebui să le completeze.
Acest anunţ va duce la mărirea decalajului cu milioane, dacă nu mai mult, în funcţie de organizaţiile care se vor supune restricţiei.
Organizaţiile care nu respectă prevederile Programului de protecţie a vieţii în asistenţa medicală globală nu vor primi fonduri, iar banii vor ajunge la organizaţiile care sunt de acord să respecte în totalitate aceste prevederi, potrivit Departamentului de Stat.
Citeşte şi: Vladimir Putin: Conflictul din Siria şi apărarea graniţelor Rusiei implică modernizarea ARMAMENTULUI
Citeşte şi: După ce Donald Trump a dezvăluit date SECRETE Rusiei, un stat european AVERTIZEAZĂ că ar putea să nu mai transmită informaţii clasificate Statelor Unite
Citeşte şi: Maria Gabriel, din partea Bulgariei, a fost propusă în funcţia de comisar pentru economie digitală şi societate digitală
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe