Donald Trump promite deportări în masă a imigranţilor haitieni din Ohio dacă va fi ales din nou preşedinte

  • Fostul preşedinte american Donald Trump a promis vineri că dacă va fi ales din nou preşedinte, va efectua deportări în masă ale imigranţilor haitieni din oraşul Springfield din Ohio.
  • Majoritatea acestora se află legal în SUA.
Urmărește
880 afișări
Imaginea articolului Donald Trump promite deportări în masă a imigranţilor haitieni din Ohio dacă va fi ales din nou preşedinte

Donald Trump promite deportări în masă a imigranţilor haitieni din Ohio dacă va fi ales din nou preşedinte

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a anunţat vineri că va deporta în masă imigranţii haitieni din Ohio dacă va fi reales preşedinte, scrie agenţia Reuters.

„Vom face mari deportări în Springfield, Ohio”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă la staţiunea sa de golf de lângă Los Angeles.

Timp de câteva zile, oraşul s-a aflat în centrul unei polemici aprinse pe reţelele de socializare, după ce radicalii de dreapta au lansat o serie de afirmaţii false potrivit cărora imigranţii haitieni ar fi atacat animale de companie pentru a le mânca. Această teză a fost preluată şi alimentată inclusiv de către Donald Trump în cadrul dezbaterii sale cu vicepreşedinta Kamala Harris de la ABC News.

În replică pentru ABC News, oficialii oraşului au dezminţit această teză şi spun că nu au primit niciun raport credibil că cineva ar fi mâncat animale de companie.

Două şcoli primare au fost evacuate şi o şcoală gimnazială din Springfield a fost închisă în cursul zilei de vineri, în urma unor ameninţări cu bombă care au fost făcute împotriva comunităţii pentru a doua zi la rând, potrivit ABC News.

Majoritatea celor 15.000 de haitieni din Springfield se află acolo în mod legal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici