- Home
- Externe
- WASHINGTON, (17.07.2018, 18:22)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Trump respinge criticile dure de la Washington, lăudându-se cu rezultatele summitului NATO şi ale întâlnirii cu liderul de la Kremlin/ Vladimir Putin: Eforturile de izolare a Rusiei au eşuat
Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine, pe fondul criticilor dure de la Washington, că a avut succes la summitul NATO, reuşind să colecteze fonduri suplimentare, iar întâlnirea cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, a fost "chiar mai bună".
Urmărește
14541 afișări
Donald Trump respinge criticile, lăudându-se cu rezultatele summitului NATO şi ale întâlnirii cu Putin
"Am avut o reuniune extraordinară la NATO. Au plătit în plus 33 de miliarde de dolari şi vor plăti suplimentar sute de miliarde de dolari în viitor, doar datorită mie. Alianţa Nord-Atlantică era slabă, acum este din nou puternică (un lucru rău pentru Rusia). Presa scrie doar că am fost nepoliticos cu liderii, nu menţionează niciodată fondurile!", a transmis Donald Trump prin Twitter.
"Chiar dacă am avut o reuniune extraordinară la NATO, obţinând sume mari, am avut o întrevedere chiar mai bună cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Din nefericire, relatările sunt în acest fel - Ştirile False au înnebunit!", a adăugat Donald Trump.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în Vladimir Putin decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a spus Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.
Donald Trump trebuie să înţeleagă că "Rusia nu este aliatul nostru", a reacţionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.
Rusia este responsabilă de "tentative intense, în curs" pentru subminarea democraţiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii americane.
Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine "încrederea în oamenii" lui "din serviciile de informaţii".
"Întâlnirea de la Helsinki a fost o oportunitate pierdută de tragere la răspundere a Rusiei pentru ingerinţele electorale din 2016", a comentat un alt lider republican, senatorul Lindsey Graham.
Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA, a afirmat că acţiunile lui Donald Trump "au contribuit la consolidarea adversarilor, slăbind apărarea SUA şi a aliaţilor".
John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a catalogat "trădătoare" şi "imbecile" afirmaţiile lui Donald Trump. "Nu sunt altceva decât declaraţii trădătoare. Nu doar că sunt afirmaţii imbecile, el este în totalitate sub controlul lui Vladimir Putin. Unde sunt patrioţii republicani?", a transmis John Brennan prin Twitter.
Vladimir Putin: Întâlnirea cu Donald Trump demonstrează că Rusia nu poate fi izolată
Preşedintele rus, Vladimir Putin, consideră că rezultatul întâlnirii cu omologul său din SUA, Donald Trump, demonstrează că Rusia nu poate fi izolată pe plan internaţional, informează site-ul Axios.com.
"Multe lucruri s-au schimbat în bine la această întrevedere", a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat postului Fox News.
"Întâlnirea reprezintă un nou drum, este un început. Avem un început bun. Cred că puteţi vedea că eforturile de izolare a Rusiei au eşuat", a subliniat liderul de la Kremlin, referindu-se la sancţiunile impuse de Occident Moscovei.
Serviciile secrete americane: Vladimir Putin a ordonat influenţarea scrutinului din SUA pentru subminarea sistemului democratic
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.
"Eforturile Rusiei de a influenţa scrutinul prezidenţial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinţei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activităţile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acţiune, al intensităţii şi scopului eforturilor, comparativ cu operaţiunile anterioare", se arată în versiunea declasificată a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.
"Principala concluzie este că preşedintele Vladimir Putin a ordonat o campanie de influenţare a scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016. Scopurile Rusiei au fost subminarea încrederii publice în procesul democratic american, denigrarea candidatului Hillary Clinton, compromiterea capacităţii sale de a fi aleasă şi afectarea eventualului mandat prezidenţial. Vladimir Putin şi Administraţia de la Moscova au dezvoltat o preferinţă clară pentru republicanul Donald Trump", precizează raportul.
"Vladimir Putin şi Administraţia Rusiei au încercat să crească şansele electorale ale lui Donald Trump prin discreditarea lui Hillary Clinton şi prezentarea candidatei democrate în mod nefavorabil. Toate cele trei agenţii de informaţii americane sunt de acord cu această concluzie. Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au mare încredere în această concluzie; Agenţia pentru Siguranţa Naţională (NSA) are o încredere moderată în această concluzie", subliniază raportul.
Citeşte şi: Donald Trump vrea modificarea culorilor Air Force One: Mă întreb dacă ar trebui să folosim aceleaşi culori albastre de bebeluş? Nu
Citeşte şi: Putin dezvăluie tema în dezacord cu preşedintele Trump, la Helsinki: Dacă asta e anexare, atunci ce este democraţia?
Citeşte şi: UE şi Japonia au semnat un acord comercial masiv. Acesta sfidează protecţionismul promovat de administraţia Trump
Citeşte şi: Un premier european a lăsat să se înţeleagă că summitul Trump - Putin a fost un succes: Demonstrează că problemele globale pot fi rezolvate prin dialog
Citeşte şi: Donald Trump susţine că are mare încredere în serviciile secrete americane, deşi a arătat altceva în timpul summitului SUA - Rusia
Citeşte şi: Vladimir Putin, la întâlnirea cu Donald Trump: Sistemul antibalistic global al SUA, care include elemente instalate în România, creează o „situaţie periculoasă”
Citeşte şi: Donald Trump a strâns aproape 90 de milioane de dolari pentru viitoarea campanie electorală
Citeşte şi: Berlinul îl acuză pe Donald Trump că vrea DESTRĂMAREA Uniunii Europene/ Germania nu se mai poate baza total pe SUA
Citeşte şi: Financial Times | Doctrina Donald Trump: Coerentă, radicală şi GREŞITĂ. Preşedintele SUA plasează economia deasupra valorilor
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Gest mai puţin obişnuit: Kim Jong-Un, critici din cauza progresului lent al economiei din Coreea de Nord
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe