Donald Trump se autointitulează „părintele fertilizării in vitro” la o adunare publică a femeilor

  • Donald Trump s-a autointitulat „părintele fertilizării in vitro”, miercuri, la o adunare publică rezervată exclusiv femeilor.
  • Declaraţia face parte dintr-o încercare a candidatului republican de a convinge alegătorii că pot avea încredere în el privind problemele reproductive, relatează Reuters.
Urmărește
108 afișări
Imaginea articolului Donald Trump se autointitulează „părintele fertilizării in vitro” la o adunare publică a femeilor

Donald Trump se autointitulează „părintele fertilizării in vitro” la o adunare publică a femeilor

Trump, care se află în urma democratei Kamala Harris în ceea ce priveşte popularitatea în rândul femeilor înainte de alegerile americane din 5 noiembrie, a sugerat că este nerăbdător să discute această problemă în cadrul unui eveniment dedicat exclusiv femeilor, găzduit de Fox News în Georgia. Statul se numără printre cele câteva care ar putea decide alegerile.

„Vreau să vorbesc despre fertilizarea in vitro (FIV). Eu sunt părintele FIV, aşa că vreau să aud această întrebare”, a spus Trump.

După ce a auzit că unele femei erau îngrijorate de posibile restricţii asupra tratamentelor de fertilitate, Trump a exprimat sprijinul partidului său pentru procedură, chiar dacă unii republicani conservatori nu susţin fertilizarea in vitro.

În ultimele luni, republicanii din Senat au blocat de două ori legislaţia condusă de democraţi menită să protejeze accesul la FIV.

„Noi suntem cu adevărat partidul pentru FIV”, a spus Trump. „Vrem o fertilizare care să fie dusă până la capăt, democraţii au încercat să ne atace pe această temă, iar noi suntem acolo pentru FIV, chiar mai mult decât ei”, a pledat el.

FIV a devenit un subiect fierbinte în alegeri după ce Curtea Supremă conservatoare din Alabama a decis în februarie că embrionii sunt consideraţi copii. Această hotărâre a lăsat neclar modul legal de stocare, transport şi utilizare a embrionilor, determinându-i pe unii pacienţi FIV să ia în considerare mutarea embrionilor congelaţi în afara statului.

Echipa de campanie a lui Trump a catalogat comentariul său cu „părintele FIV” drept o glumă. „A fost o glumă pe care preşedintele Trump a făcut-o când răspundea cu entuziasm la o întrebare despre FIV, deoarece susţine cu tărie accesul larg la tratamentele de fertilitate pentru femei şi familii”, a declarat purtătoarea de cuvânt Karoline Leavitt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici