- Home
- Externe
- BRUXELLES, (03.12.2015, 20:42)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Tusk contestă cotele UE pentru refugiaţi şi propune reţinerea extracomunitarilor 18 luni
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a catalogat drept "periculoasă" atitudinea Germaniei faţă de extracomunitari, părând să conteste cotele obligatorii privind distribuirea refugiaţilor şi propunând ţinerea imigranţilor 18 luni în centre speciale, pentru a fi monitorizaţi.
Urmărește
2262 afișări
Donald Tusk contestă cotele UE pentru refugiaţi şi propune reţinerea extracomunitarilor 18 luni
Referindu-se la politicile cancelarului german, Angela Merkel, Donald Tusk a declarat: "Unii lideri politici cred că acest val de imigranţi este prea mare pentru a fi oprit. Sunt absolut sigur că putem spune că acest val de imigranţi nu este prea mare pentru a fi oprit. Dar această schimbare de abordare trebuie să fie expresia unui efort comun. Nu trebuie să fie doar abordarea unui singur lider... Cred că trebuie să aşteptăm o schimbare de atitudine, o detaşare de această politică periculoasă pentru aceste vremuri".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat recent că viitorul Spaţiului Schengen depinde de disponibilităţile statelor UE de a participa la o schemă permanentă de distribuire a refugiaţilor pe baza cotelor obligatorii. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată prin sistemul majorităţii calificate.
Donald Tusk a declarat, într-un interviu acordat ziarului The Guardian, că nu există o majoritate a statelor europene favorabilă cotelor obligatorii privind distribuirea refugiaţilor. "Nu există nicio majoritate în Europa în privinţa următoarei etape de relocare a refugiaţilor. Şi nu doar din cauza ţărilor central şi est-europene; sunt şi alte ţări", a spus preşedintele Consiliului European.
"Toate statele membre vor fi pregătite pentru o mai mare solidaritate doar dacă vor observa o înclinaţie mai mare a Uniunii Europene spre protejarea frontierelor externe", a subliniat Tusk.
"Iar problema nu este doar reducerea fluxului de imigranţi. Nu trebuie să ignorăm securitatea. Pentru monitorizarea imigranţilor şi refugiaţilor este necesar mai mult de un minut în care să fie luate amprentele digitale. În legislaţia internaţională şi în cea europeană avem regula celor 18 luni pentru monitorizare. Imigranţii pot şi trebuie reţinuţi atât timp cât este necesar", a explicat Tusk.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe