Donald Tusk după ce extrema dreaptă a pierdut în Franţa: "dezamăgire în Rusia, uşurare în Ucraina"

Premierul polonez Donald Tusk a spus duminică că înfrângerea preconizată a extremei drepte franceze în alegerile parlamentare face Varşovia "fericită" şi va duce la "dezamăgire" în Rusia şi "uşurare" în Ucraina.

Urmărește
1991 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk după ce extrema dreaptă a pierdut în Franţa: "dezamăgire în Rusia, uşurare în Ucraina"

Donald Tusk după ce extrema dreaptă a pierdut în Franţa: "dezamăgire în Rusia, uşurare în Ucraina"

Premierul polonez Donald Tusk a spus duminică că înfrângerea preconizată a extremei drepte franceze în alegerile parlamentare face Varşovia "fericită" şi va duce la "dezamăgire" în Rusia şi "uşurare" în Ucraina.
 
"În Paris entuziasm, în Moscova dezamăgire, în Kiev uşurare. Suficient pentru a fi fericit la Varşovia", a scris fostul şef al UE Tusk pe X, fostul Twitter.

Alegeri Franţa. Ce ştim până acum

În urma alegerilor de duminică, Franţa este pe cale să ajungă la un parlament fragmentat, o alianţă de stânga obţinând în mod neaşteptat primul loc în faţa extremei drepte, într-o surpriză majoră care va împiedica Rassemblement National al lui Marine Le Pen să conducă guvernul.
 
Rezultatul, dacă va fi confirmat, va lăsa parlamentul divizat în trei mari grupuri cu platforme extrem de diferite şi fără tradiţie de a lucra împreună.
 
Acest lucru ar putea anunţa o perioadă de instabilitate, cu excepţia cazului în care stânga reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu alte partide pentru a lucra împreună.
 
Alianţa de stânga ar urma să câştige între 172 şi 215 locuri din totalul de 577, conform previziunilor realizate de instituţiile de exit-poll. Aceste proiecţii sunt de obicei fiabile. 
 
Alianţa de centru a lui Macron, pe care a fondat-o pentru a-şi susţine prima candidatură la prezidenţiale în 2017, ar urma să se claseze pe locul al doilea şi să obţină între 150 şi 180 de locuri.
 
Rassemblement National al lui Marine Le Pen, despre care se preconiza de câteva săptămâni că va câştiga alegerile, ar fi obţinut între 115 şi 155 de locuri.       
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici