- Home
- Externe
- BRUXELLES, (31.03.2017, 16:29)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Tusk: UE nu intenţionează sancţionarea Marii Britanii, întrucât Brexit va fi "suficient de punitiv"/ Bruxelles-ul va negocia cu Guvernul de la Londra mai puţin de un an configurarea viitoarei relaţii bilaterale
Uniunea Europeană nu intenţionează să sancţioneze Marea Britanie pentru decizia de ieşire din Blocul comunitar, dat fiind că desprinderea de comunitatea europeană va fi un proces "suficient de punitiv".
Urmărește
733 afișări
UE va negocia cu Marea Britanie mai puţin de un an configurarea viitoarei relaţii bilaterale (Imagine Bogdan Maran / Mediafax Foto)
Întrebat vineri, cu ocazia prezentării planului de negociere pe tema Brexit, despre atitudinea Bruxellesului în discuţiile cu Londra şi dacă Uniunea Europeană va sancţiona Marea Britanie, Donald Tusk a respins această ipoteză.
"Brexit va fi în sine un proces suficient de punitiv", a afirmat Donald Tusk, citat de site-ul agenţiei Associated Press.
Marea Britanie a declanşat pe 29 martie procedura de ieşire din Uniunea Europeană, iar negocierile cu Bruxellesul vor dura cel mult doi ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Uniunea Europeană va negocia cu Marea Britanie mai puţin de un an configurarea viitoarei relaţii bilaterale
Marea Britanie va avea la dispoziţie mai puţin de un an pentru negocierea viitoarei relaţii cu Uniunea Europeană, negocierile pe tema viitoarei relaţii bilaterale urmând să înceapă abia după stabilirea modalităţilor ieşirii ţării din Blocul comunitar, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.
Cu ocazia prezentării planului de negociere pe tema Brexit, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a explicat că discuţiile pentru configurarea viitoarelor relaţii comerciale vor începe abia după ce vor fi constatate "progrese suficiente" în soluţionarea problemelor bugetare şi vamale generate de ieşirea Marii Britanii din UE.
Conform unor surse europene, negocierile substanţiale cu Marea Britanie vor începe abia pe 22 mai, iar Tusk a semnalat că prima sesiune de negocieri va dura până "în toamnă".
Dat fiind că cele două părţi pot negocia teoretic doar până pe 28 martie 2019 şi că acordul va trebui ratificat şi de parlamente, negocierile efective vor dura doar 18 luni, iar discuţiile privind viitoarea relaţie bilaterală vor dura mai puţin de un an.
Premierul Theresa May a insistat că vrea negocierea în paralel a condiţiilor desprinderii Marii Britanii din UE şi ale viitoarei relaţii bilaterale. Însă lideri ai Uniunii Europene au transmis că iniţial vor fi stabilite condiţiile în care Marea Britanie se va desprinde de Blocul comunitar, după care vor urma negocierile pe tema viitoarei relaţii bilaterale.
Potrivit unor surse europene, Londra va trebui să accepte achitarea unor obligaţii financiare restante estimate la aproape 60 de miliarde de euro. Un plan de negociere obţinut de ziarul olandez De Volkskrant şi preluat de publicaţia britanică The Independent arată că, în cazul în care Marea Britanie va refuza achitarea obligaţiilor aferente apartenenţei la Uniunea Europeană timp de 43 de ani, dosarul va fi deferit Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ).
Citeşte şi: STRATEGIA de negociere a Uniunii Europene cu Marea Britanie privind Brexitul, făcută publică/ Tusk: Problemele de securitate nu sunt o monedă de schimb
Citeşte şi: CEDO a decis în favoarea unor muncitori sezonieri într-un caz de maltratare a imigranţilor în Grecia
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, Călin Georgescu 17,1% George Simion 13,8%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe