Dorin Chirtoacă este noul primar al Chişinăului - rezultate definitive

Vicepreşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă, este noul primar al capitalei Chişinău, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea tuturor buletinelor de vot, relatează BASA-press.

Urmărește
2 afișări

Dorin Chirtoacă a câştigat 61,17 la sută dinm voturi în urma scrutinului de duminică, contracandidatul acestuia, Veaceslav Iordan, membru al Partidului Comuniştilor, acumulând numai 38,83 de procente. Rata de participare la vot în capitală a fost de 36,26 la sută.

Chirtoacă s-a născut la 9 august 1978 la Chişinău, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. În perioada 2003-2005 a lucrat în calitate de coordonator de proiecte la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Din 2005 el este vicepreşedintele Partidului Liberal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici