Dorin Chirtoacă rămâne primarul Chişinăului. Curtea de Apel din Bălţi a validat rezultatele alegerilor locale

Curtea de Apel din Bălţi a validat rezultatele turului doi al alegerilor locale din Chişinău, confirmând victoria lui Dorin Chirtoacă.

Urmărește
269 afișări
Imaginea articolului Dorin Chirtoacă rămâne primarul Chişinăului. Curtea de Apel din Bălţi a validat rezultatele alegerilor locale

Dorin Chirtoacă rămâne primarul Chişinăului. Curtea de Apel din Bălţi a validat rezultatele alegerilor locale (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Curtea Supremă de Justiţie din R.Moldova a decis ca rezultatele alegerilor locale din 19 iunie să fie examinate de Curtea de Apel din Bălţi, după ce PCRM ceruse strămutarea dosarului argumentând că judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău iau decizii politice şi nu sunt imparţiali, informează PRO TV Chişinău.

PCRM contesta rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin organizat la Chişinău, solicitând reluarea alegerilor pentru funcţia de primar. Conform rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor, liberalul Dorin Chirtoacă a obţinut 50,6 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său comunist, Igor Dodon, a obţinut 49,4 la sută din voturi.

Vineri dimineaţă, deputatul PCRM Sergiu Sîrbu prezentase înca un set de documente care ar conţine mai multe dovezi de fraudare şi falsificare a alegerilor din 19 iunie.

În paralel, aproximativ 50 de susţinători ai PCRM au organizat o manifestaţie, denunţând "presiunile politice" exercitate asupra Curţii de Apel din Bălţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici