- Home
- Externe
- (30.08.2020, 10:05)
- Carmen Zanfir
Două aeronave ruseşti au interceptat un Air Force B-52 american deasupra Mării Negre. Motivul trimiterii bombardierului
- Două aeronave ruseşti au interceptat un Air Force B-52 american deasupra Mării Negre.
- Ruşii s-au apropiat de aeronava americană la o distanţă de 30 de metri.
- Americanii au trimis aeronava pentru a arăta solidaritate faţă de NATO.
Urmărește
12246 afișări
Două aeronave ruseşti au interceptat un Air Force B-52 american deasupra Mării Negre. „Manevre lipsite de profesionalism”
Două aeronave ruseşti au interceptat un bombardier Air Force B-52 deasupra Mării Negre, conform unei declaraţii emise de liderul Forţelor Aeriene din Statele Unite şi Comandantul Forţelor Aeriene Americane din Europa şi al Forţele Aeriene din Africa, conform CNN.
Piloţii ruşi au trecut pe lângă aeronava B-52 la o distanţă de 30 de metri de botul acesteia. Aeronava americană B-52 s-a confruntat cu turbulenţe, iar spaţiul de manevră i-a fost limitat, relatează CNN.
Manevrele operate de piloţii ruşi au fost declarate nesigure şi lipsite de profesionalism.
„Acţiuni de felul acesta nu fac decât să crească posibilitatea unei coliziuni în aer. Astfel de acţiuni nu pot fi argumentate în niciun fel şi nu sunt conforme cu normele de zbor internaţional”, a declarat Jeffrey L. Harrigian, General al Forţelor Aeriene din Statele Unite şi Comandantul Forţelor Aeriene Americane din Europa şi al Forţele Aeriene din Africa.
„Aeronavele ruseşti se aflau în spaţiul aerian internaţional şi au pus în pericol operaţiunea de zbor a aeronavei americane. Ne dorim ca acestea să opereze conform standardelor internaţionale stabilite în vederea prevenirii accidentelor”, a adăugat acesta.
Aeronava Air Force B-52 a zburat vineri deasupra a 30 de ţări NATO cu scopul de a demonstra solidaritate.
Demonstraţia s-a realizat pe fondul tensiunilor continue dintre America şi Rusia. Un alt motiv care a stat la baza demonstraţiei a fost numărul mare de întrebări cu privire la relaţia dintre Trump şi alianţă, având în vedere că liderul Americii a decis recent să reducă trupele americane din Europa.
Relaţia dintre America şi NATO a fost pusă sub semnul întrebării mai ales după ce Trump a adus numeroase critici la adresa statelor membre. Trump a reproşat că acestea nu au alocat 2% din PIB pentru sistemul de apărare.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe