Două avioane ale armatei belgiene vor transporta în Elveţia familiile victimelor accidentului

Două avioane ale armatei belgiene vor transporta în Elveţia familiile victimelor accidentului din Valais (sud) al unui autocar în care au murit 28 de persoane, dintre care 22 sunt copii, a anunţat miercuri ministrul Afacerilor Externe Didier Reynders.

Urmărește
224 afișări
Imaginea articolului Două avioane ale armatei belgiene vor transporta în Elveţia familiile victimelor accidentului

Două avioane ale armatei belgiene vor transporta în Elveţia familiile victimelor accidentului (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

"Apărarea naţională va pune la dispoziţie avioane. Două avioane sunt pregătite de decolare, iar piloţii au fost chemaţi", a declarat pentru postul de radio RTBF Reynders, aflat într-o vizită oficială în Vietnam.

O celulă pentru ajutor psihologic de urgenţă este prevăzută pe aeroportul militar Melsbroek, lângă Bruxelles, de unde urmează să decoleze avioanele, a adăugat ministrul.

"Scopul (membrilor celulei) este să însoţească în Elveţia familiile care vor acest lucru", a precizat el.

De asemenea, un ajutor psihologic este creat prin intermediul asociaţiei Ajutor reciproc creştin, una dintre principalele asociaţii de întrajutorare belgiene care a organizat călătoria, a precizat Reynders.

"Primul lucru la care ne-am gândit a fost suferinţa acestor familii", a declarat mai spus ministrul de Externe.

"Prevedem o primire la şcoală, mai întâţi a părinţilor, iar ulterior a copiilor şi profesorilor", a declarat, de asemenea, Peter Vanvelthoven, primarul din Lommel, una dintre cele două localităţi din care sunt originare victimele.

"Am rămas fără cuvinte, teribil de afectat, teribil de emoţionat", a declarat pentru RTBF ministrul Transporturilor Melchior Wathelet. "Gândim cu toţi ca părinţi, cu acest gând teribil pentru aceste persoane care nu îşi vor mai vedea copii întorcând-se acasă astăzi", a adăugat el.

"Ieri (marţi) seară se bucurau să îi vadă, dar nu îi vor mai vedea", a spus ministrul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici