Două persoane de la forţele de menţinere a păcii ONU, rănite de un atac israelian

Două persoane din cadrul UNIFIL au fost rănite de un atac israelian în sudul Libanului, în contextul unor confruntări intensificate între Israel şi Hezbollah, scrie Reuters.

Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului Două persoane de la forţele de menţinere a păcii ONU, rănite de un atac israelian

Aceasta este a doua oară în ultimele 48 de ore când exploziile au zguduit baza principală a forţelor de pace din zonă, în contextul în care trupele israeliene se confruntă cu Hezbollah.

Forţele UNIFIL au calificat incidentul drept o „evoluţie serioasă” şi au adăugat că securitatea personalului şi proprietăţii ONU trebuie garantată. Franţa l-a convocat pe ambasadorul Israelului, iar Rusia şi-a exprimat „indignarea”, cerând Israelului să se abţină de la „acţiuni ostile” împotriva pacificatorilor.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a condamnat anterior atacurile împotriva personalului ONU.

Conflictul dintre Israel şi Hezbollah a izbucnit acum un an, când grupul susţinut de Iran a început să lanseze rachete asupra nordului Israelului, în sprijinul grupului militant palestinian Hamas, la începutul războiului din Gaza. Tensiunile au crescut în ultimele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici