Două petroliere au fost atacate în Marea Roşie

  • Două nave au fost atacate marţi în Marea Roşie.
  • Este vorba despre petroliere care navigau în largul coastelor Yemenului.
  • Niciuna dintre nave nu a raportat daune.
Urmărește
2811 afișări
Imaginea articolului Două petroliere au fost atacate în Marea Roşie

Două petroliere au fost atacate în Marea Roşie

Două nave petroliere au raportat că au fost atacate marţi în Marea Roşie, au anunţat agenţiile de securitate maritimă care monitorizează zona, potrivit Reuters. Navele şi-au continuat traseul şi s-au îndepărtat de regiune.

Atacul asupra navelor, identificate drept Delta Atlantica sub pavilion Liberia şi On Phoenix, sub pavilion Panama, pare să fi fost lansat de rebelii Houthi din Yemen. Totuşi, rebelii aliaţi ai Iranului nu au revendicat atacul de marţi.

Operaţiunea Houthi, lansată anul trecut în solidaritate cu palestinienii, a produs pagube şi victime. Rachetele şi dronele lansate de Houthi au scufundat două nave şi au ucis cel puţin trei marinari. Operaţiunea a continuat în ciuda atacurilor americane şi britanice asupra echipamentelor şi a locurilor de lansare din Yemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici