- Home
- Externe
- (21.05.2020, 04:58)
- Marinela Sarbu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două studii arată că maimuţele infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate, un semn pozitiv pentru găsirea unui vaccin
Două studii efectuate pe maimuţe publicate miercuri oferă unele dintre primele dovezi ştiinţifice potrivit cărora supravieţuirea în urma infecţiei cu COVID-19 poate duce la imunitate în cazul reinfectării, semn pozitiv că vaccinurile în curs de dezvoltare pot avea succes, au declarat miercuri cercetătorii americani.
Urmărește
1706 afișări
Maimuţele infectate cu COVID-19 dezvoltă imunitate în studii, un semn pozitiv pentru găsirea unui vaccin
Deşi oamenii de ştiinţă au presupus că anticorpii produşi ca răspuns la noul virus coronavirus sunt de protecţie, au existat dovezi riguroase din punct de vedere ştiinţific care să sprijine acest lucru.
Într-unul dintre cele două studii, cercetătorii au infectat nouă maimuţe cu COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. După ce s-au recuperat, echipa le-a expus din nou la virus şi animalele nu s-au îmbolnăvit.
Concluziile sugerează că „dezvoltă imunitate naturală care protejează împotriva reexpunerii”, a declarat dr. Dan Barouch, cercetător la Centrul pentru Virologie şi Cercetări pentru Vaccinuri de la Harvard's Beth Israel Deaconness Medical Center din Boston, ale cărui studii au fost publicate în revista Science.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Este o veste foarte bună", a spus Barouch.
Mai multe echipe de cercetare au lansat lucrări - multe dintre ele neexaminate de alţi oameni de ştiinţă - care sugerează că un vaccin împotriva virusului ar fi eficient la animale.
În al doilea studiu, Barouch şi colegii lor au testat 25 de maimuţe cu şase prototipuri de vaccin pentru a vedea dacă anticorpii produşi ca răspuns au avut rol de protecţie.
Apoi au expus aceste maimuţe şi 10 animale de control la SARS-CoV-2, denumirea oficială a noului coronavirus.
Toate animalele de control au prezentat grade ridicate de virus în nas şi plămâni, dar la animalele vaccinate, „am văzut un grad substanţial de protecţie”, a spus Barouch. Opt dintre animalele vaccinate au fost complet protejate.
Aceste studii, care au făcut obiectul unei evaluări inter pares, nu dovedesc că oamenii dezvoltă imunitate sau cât poate dura, dar sunt liniştitori.
„Aceste date vor fi văzute ca un avans ştiinţific binevenit”, a spus Barouch.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe