Două ţări care au dispute teritoriale cu China vor semna un acord de apărare

Filipine şi Vietnam vor semna vineri un acord de apărare, în condiţiile în care ambele ţări au dispute teritoriale cu China privitoare la Marea Chinei de Sud.

Urmărește
9040 afișări
Imaginea articolului Două ţări care au dispute teritoriale cu China vor semna un acord de apărare

Două ţări care au dispute teritoriale cu China vor semna un acord de apărare

Filipine şi Vietnam vor semna vineri un acord de cooperare în domeniul apărării, a declarat biroul preşedintelui filipinez Ferdinand Marcos Jr, potrivit Reuters

Ministrul vietnamez al Apărării, Phan Van Giang, a mers vineri la Manila pentru a purta discuţii cu omologul său filipinez, Gilberto Teodoro.

„Vorbim acum despre cooperarea în domeniul apărării, cooperarea în domeniul securităţii, cooperarea maritimă şi, cu siguranţă, şi în domeniul comerţului”, a transmis Marcos prin intermediul unui comunicat.

Cei implicaţi nu au oferit detalii despre prevederile acordului. Acordul este semnat într-o perioadă tensionată. China revendică zone mari din Marea Chinei de Sud, inclusiv părţi revendicate şi de Filipine, Vietnam, Indonezia, Malaezia şi Brunei. În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj a decis că pretenţiile Beijingului nu au niciun temei conform dreptului internaţional.

Relaţiile din China şi Filipine sunt deosebit de tensionate, între autorităţile şi navele celor două ţări fiind numeroase provocări şi ameninţări. Vietnamul, în schimb, a încercat să păstreze relaţiile cu chinezii în ciuda problemelor menţionate.

Garda de coastă din cele două ţări a organizat, la începutul acestei luni, primele exerciţii comune în Manila, simulând misiuni de stingere a incendiilor şi operaţiuni de căutare şi salvare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
acord,
filipine,
vietnam

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici