Dovada că noul coronavirus a apărut în Italia încă din noiembrie 2019. Virusul a fost găsit în analizele unui copil

  • Sars-CoV-2 a apărut în Italia încă din noiembrie 2019, cu trei luni înaintea pacientului zero” din Codogno.
  • Acest lucru este demonstrat de tamponul orofaringian al unui copil de 4 ani.
  • Dezvăluirea a fost făcută după studiu realizat de Universitatea de Stat din Milano, publicat în revista Emerging Infectious Diseases.
Urmărește
4829 afișări
Imaginea articolului Dovada că noul coronavirus a apărut în Italia încă din noiembrie 2019. Virusul a fost găsit în analizele unui copil

Sars-CoV-2 a apărut în Italia încă din noiembrie 2019, cu trei luni înaintea pacientului zero” din Codogno. Acest lucru este demonstrat de tamponul orofaringian al unui copil de 4 ani, dus la urgenţe la acel moment cu simptome respiratorii şi vărsături. 

A doua zi, pe pielea copilului au apărut pete similare cu cele de rujeolă, dar nu aceasta a fost boala infecţioasă care l-a afectat.

Tamponul, analizat ulterior, a arătat că motivul îmbolnăvirii copilului a fost coronavirusul, cu cel puţin trei luni înainte de apariţia oficială a virusului în Italia, cu aşa numitul „pacient zero” din Codogno.

Potrivit Corriera della Sera, acest lucru a fost dezvăluit de un studiu realizat de Universitatea de Stat din Milano, publicat în revista Emerging Infectious Diseases.

„Ideea a fost de a investiga ulterior toate cazurile de boală exantematoasă identificate în Milano de reţeaua de supraveghere a rujeolei şi rubeolei în perioada septembrie-februarie, rezultate negative în investigaţiile de laborator pentru rujeolă”, explică Silvia Bianchi, una din autoarele lucrării.

Infecţia cu Sars-CoV-2 poate provoca simptome similare bolii Kawasaki, comune pentru alte infecţii virale, cum ar fi rujeola.

Faptul că virusul circula de ceva vreme era o ipoteză plauzibilă, spun cercetătorii, având în vedere impactul brusc şi violent al pandemiei.

Răspândirea lungă şi nerecunoscută a coronavirusului în nordul Italiei ar putea explica, cel puţin parţial, impactul devastator şi evoluţia rapidă a primului val.

Studiul, coordonat de Elisabetta Tanzi, a fost realizat în laboratorul acreditat OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) pentru supravegherea rujeolei şi rubeolei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici